Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca, vorbește despre formele severe ale COVID-19 la tineri

de: Bianca Rebegea
21:15, 20 sept. 2020

Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca, vorbește despre formele severe ale COVID-19 la tineri. Medicul consideră că o furtună de molecule inflamatorii determină la persoane de 35-40 de ani forme severe, în urma infecției cu noul coronavirus.

De asemenea, medicul este de părere că infectarea persoanelor tinere a fost generată de reînceperea anului şcolar, perioada concediilor, dar şi reluarea serviciului.

„Din păcate, la tineri, formele severe sunt determinate de o furtună de molecule inflamatorii!

Se pare că această furtună de citokine proinflamatorii este condiţionată de genetica ficăruia dintre noi, astfel încât nu se poate previziona care persoane vor dezvolta o formă fulminantă de Covid 19 şi care nu”, a precizat dr. Radu Ţincu, medic specialist ATI -Toxicologie de la Spitalul Floreasca.

Radu Țincu, medic la Spitalul Floreasca, vorbește despre formele severe ale COVID-19 la tineri

Dr. Radu Țincu afirmă că întregul organism este afectat de prezența acestor molecule inflamatorii, fapt care duce la o formă mai severă de manifestare a bolii provocate de noul coronavirus.

„Toate organele vor fi afectate de prezenţa acestor molecule inflamatorii, şi, de fapt, organismul intră într-un cerc vicios în care virusul este doar un punct de plecare, urmează descărcarea aceasta de molecule inflamatorii care vor duce organismul într-o degringoladă, toate funcţiile lui vor fi afectate”, a mai spus medicul specialist ATI de la Spitalul Floreasca.

Astfel, în această situație, este evidențiată importanța respectării regulilor de distanțare socială și a celor de igienă, în contextul întârzierii unui vaccin anti-COVID-19.

Cum se răspândeşte noul coronavirus. Tinerii asimptomatici și cei cu simptome ușoare transmit virusul foarte ușor

Organizația Mondială a Sănătății a anunțat care este calea prin care se răspândește CoVid-19. Astfel, persoanele tinere asimptomatice și cele cu simptome ușoare transmit virusul foarte ușor.

Organizația Mondială a Sănătății a lansat un avertisment important cu privire la transmiterea CoVid-19. Aceștia avertizează că persoanele tinere asimptomatice sau cu simptome uşoare răspândesc virusul.

Cum se răspândeşte noul coronavirus

Răspândirea noului coronavirus în regiunea Asia-Pacific a cunoscut o creștere accelerată în ultima vreme. Și aceasta se face în mare parte prin intermediul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 şi 50 de ani. Mai mult, aceștia nu ştiu că sunt infectați pentru că marea majoritate sunt asimptomatici. De asemenea, mulți alții, care sunt infectați, prezintă simptome uşoare, a avertizat marţi OMS.

Deoarece mulţi tineri sunt asimptomatici sau au simptome uşoare de CoVid-19, ei transmit fără să ştie virusul altora. Acest avertisment fost făcut la Manila, de Takeshi Kasai, directorul regional al OMS pentru Pacificul de Vest.

„Acest lucru creşte riscul răspândirii virusului la persoanele cele mai vulnerabile, la vârstnici, bolnavi cronici. Este vorba de oameni care locuiesc în zone urbane dens populate şi în cele rurale izolate”, a declarat el în cadrul unei conferinţe de presă online. „Trebuie să ne dublăm eforturile pentru a opri virusul să ajungă în comunităţile vulnerabile”, a mai spus Takeshi Kasai.

O nouă fază a pandemiei

Regiunea Pacificul de Vest, care cuprinde 27 de ţări din Asia şi Pacific, a confirmat până în prezent peste 400.000 de infectări cu noul coronavirus. De asemenea, aproape 9.300 de persoane au murit de coronavirus, conform OMS. Aceste cazuri reprezintă 2,3% din infecţiile la nivel global.