Puncte albe pe amigdale fără febră: Cauze, simptome și remedii naturiste
Puncte albe pe amigdale, fără febră, pot apărea din cauza unei infecții virale sau bacteriene. Unele dintre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția acestora sunt amigdalita, candida sau mononucleoza.
Punctele albe pe amigdalite pot apărea însoțite și de alte simptome, printre care se regăsesc: durere în gât, glande tumefiate în gât, gât uscat sau gust neplăcut în gură.
Tratamentul pentru această infecție este destul de simplu, dar vizita la un medic specialist este necesară. Lăsată netratată, infecția se poate agrava și răspândi.
Puncte albe pe amigdale fără febră: Cauze și remedii
În cazul în care ați sesizat puncte albe pe amigdale, dar nu aveți febră, este necesar să aflați motivul care a dus la apariția lor. Cel mai bun tratament este strâns legat de tratarea cauzei principale, care a produs infecția sau inflamația.
Unele dintre cele mai frecvente cauze care conduc la apariția puntelor albe pe amigdale sunt amigdalita, candida sau mononucleoza.
Amigdalita
Pentru a diminua disconfortul creat de amigdalită și pentru a scăpa de punctele albe, există mai multe remedii simple. Printre ele se regăsesc gargara cu sare și cu apă. Se amestecă o linguriță sau o jumătate de linguriță de sare la un pahar cu apă caldă și se face gargară de câteva ori pe zi, până când sesizați că disconfortul și punctele albe de pe amigdale au dispărut. De asemenea, puteți bea ceai de echinaceea de 2 sau trei ori pe zi. Această plantă crește imunitatea, organismul putând lupta mai ușor cu infecția.
Candidoza, cauza apariției unor puncte albe pe amigdale fără febră la copii
Puteți scăpa de candidoză cu ulei de nucă de cocos. Se amestecă 1-2 picături de ulei de cuișoare sau ulei de scorțișoară și cu o lingurță de ulei de cocos. Amestecul se ține în gură timp de 20 de minute, fără a-l înghiți. Apoi, clătiți gura cu apă caldă și periați dinții.
O altă modalitate prin care puteți să vă vindecați de această infecție fungică este să consumați alimente fermentate.
Mononucleoza poate produce puncte albe pe amigdale fără febră
Mononucleoza este produsă de virusul Epstein-Barr (EBV) prin salivă și este comună printre adolescenți. Uneori, este dificil de diagnosticat, deoarece simptomele sunt similare cu infecția cu streptoccocus ( infecție bacteriană, care produce febră).
Alte simptome date de mononucleoză sunt inflamarea ganglionilor limfatici și a amigdalelor, durere în gât, oboseală, pierderea poftei de mâncare și dureri sub coastea (pot fi provocate de o splină mărită)
În acest caz, aveți nevoie de multă odihnă și să beți fluide, pentru a ajuta organismul să se recupereze după infecție. În situația apariției durerilor abdominale, evitați să ridicați obiecte grele, pentru a nu deteriora splina.