Pulpe la cuptor cu cartofi dulci
Astăzi îţi propun o reţetă de pulpe la cuptor cu cartofi dulci.
Ingrediente:
- 2 pulpe întregi cu os
- 2 cartofi dulci
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei usturoi
- 1 portocală
- 1 linguriţă pudră de ceapă
- ½ linguriţă rozmarin uscat
- zeamă de la ½ lămâie
- piper
- sare
Mod de preparare:
Faci o marinată dintr-o lingură de ulei de măsline, zeamă de lămâie, rozmarin, pudra de ceapă şi căţeii de usturoi zdrobiţi. Ungi pulpele şi le laşi la frigider o oră.
Cureţi cartofii dulci de coajă, apoi îl tai cuburi, îi stropeşti cu restul de ulei de măsline şi presari puţină sare. Speli bine portocală şi o tai bucăţi, păstrând coajă.
Într-o tavă aşezi pulpele, cartofii dulci şi portocala, apoi le dai la cuptor, 45 de minute, la 190-200 °C. Le serveşti imediat, decorate cu verdeaţa preferată.