Rapid si usor de preparat, pulpele de pui cu cartofi si sos de usturoi la cuptor sunt un deliciu.
Ingrediente:
- 6 pulpe de pui
- 1 lingura mix de condimente
- 3 linguri unt
- 500 g spanac
- 450 g cartofi, feliati
- 2 linguri patrunjel tocat
- sare
- piper
Pentru sos:
- 50 g unt
- 4 catei de usturoi, pisati
- 2 linguri faina
- 250 ml supa de pui
- 1 lingurita cimbru uscat
- ½ lingurita busuioc
- 100 ml lapte
- 50 g parmezan, ras
- sare
- piper
Citeste si Carnea iese foarte frageda si suculenta – Friptura de pui la cuptor, cu sos de lamaie si usturoi
Mod de preparare – Pulpe de pui cu cartofi si usturoi la cuptor:
Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare si piper, dupa gust. Topesti 2 linguri de unt intr-o tigaie si rumenesti usor carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Scoti pe o farfurie. Sotezi spanacul in restul de unt pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Il asezi langa pui.
Citeste si Pranz delicios si satios – Pulpe de pui la cuptor cu orez
Pentru sos, topesti untul in tigaie. Calesti usturoiul 1-2 minute. Combini cu faina inca 1 minut. Torni treptat supa, adaugi cimbrul si busuiocul. Tii pe foc 1-2 minute, apoi incorporezi laptele si parmezanul. Amesteci 1-2 minute pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potrivesti gustul cu sare si piper.
Asezi pulpele de pui intr-o tava sau vas termorezistent. Adaugi cartofii, spanacul si sosul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Servesti cu patrunjel.
preluat de pe clickpoftabuna