Prima pagină » Culinar » Retete cu carne » Pulpe de pui la cuptor cu sos de usturoi
Pulpe de pui la cuptor cu sos de usturoi

Pulpe de pui la cuptor cu sos de usturoi

23 mart. 2018, 11:22,
în Culinar
a:3:{s:7:"site_id";i:2;s:6:"old_id";i:21669;s:8:"site_url";s:14:"culinar.bzi.ro";}

Rapid si usor de preparat, pulpele de pui cu cartofi si sos de usturoi la cuptor sunt un deliciu.

Ingrediente:

  • 6 pulpe de pui
  • 1 lingura mix de condimente
  • 3 linguri unt
  • 500 g spanac
  • 450 g cartofi, feliati
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • sare
  • piper

Pentru sos:

  • 50 g unt
  • 4 catei de usturoi, pisati
  • 2 linguri faina
  • 250 ml supa de pui
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • ½ lingurita busuioc
  • 100 ml lapte
  • 50 g parmezan, ras
  • sare
  • piper

Citeste si Carnea iese foarte frageda si suculenta – Friptura de pui la cuptor, cu sos de lamaie si usturoi

Mod de preparare – Pulpe de pui cu cartofi si usturoi la cuptor:

Preincalzesti cuptorul la 200 grade Celsius. Condimentezi pulpele de pui cu mixul de condimente, sare si piper, dupa gust. Topesti 2 linguri de unt intr-o tigaie si rumenesti usor carnea 2-3 minute pe fiecare parte. Scoti pe o farfurie. Sotezi spanacul in restul de unt pana se inmoaie, aproximativ 2 minute. Il asezi langa pui.

Citeste si Pranz delicios si satios – Pulpe de pui la cuptor cu orez

Pentru sos, topesti untul in tigaie. Calesti usturoiul 1-2 minute. Combini cu faina inca 1 minut. Torni treptat supa, adaugi cimbrul si busuiocul. Tii pe foc 1-2 minute, apoi incorporezi laptele si parmezanul. Amesteci 1-2 minute pana ce sosul incepe sa se ingroase. Potrivesti gustul cu sare si piper.

Asezi pulpele de pui intr-o tava sau vas termorezistent. Adaugi cartofii, spanacul si sosul. Dai la cuptor 25-30 de minute. Servesti cu patrunjel.

preluat de pe clickpoftabuna

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`