Psihanaliza preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei. Cancelarul Austriei a precizat că ambii sunt într-o stare mintală de război

de: BZI.ro
15:22, 14 apr. 2022

Psihanaliza preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei. După ce s-a întâlnit cu preşedinţii Ucrainei şi Rusiei, Karl Nehammer, cancelarul Austriei a precizat că mai exista o şansă pentru pace, doar ca luptele vor fi mai grele înainte de a se ajunge la ea.

Cancelarul Karl Nehammer spune că le-a comunicat ucrainenilor că deşi nu este membră NATO, Austria nu intenţionează deocamdată să renunţe la neutralitate, ţara să dispunând de forţe armate proprii.

Nehammer a afirmat însă că dialogul dovedeşte că nu s-au închis toate căile către un final negociat al conflictului.

Psihanaliza preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei realizată de cancelarul Austriei

Psihanaliza preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei. Cancelarul Nehammer s-a întâlnit zilele trecute cu preşedintele Volodimir Zelenski, apoi cu preşedintele Vladimir Putin şi este de părere că „ambii sunt într-o stare mintală de război, dar ambii ştiu că acesta trebuie să se termine la un moment dat”.

Cancelarul Austriei a mai adăugat că se teme că nu cumva conflictul armat să escaladeze în regiunea Donbas din estul Ucrainei: „Ambele părţi se pregătesc pentru o luptă foarte intensă şi, din punct de vedere uman, devastatoare”.

Şeful guvernului de la Viena a făcut sâmbătă, 9 aprilie, o vizită la Kiev, unde a discutat cu Zelenski. Luni, 11 aprilie, Nehammer a mers la Moscova pentru o întrevedere cu preşedintele rus Putin, fiind primul lider european care s-a întâlnit cu preşedintele rus după începutul invaziei în Ucraina, pe 24 februarie.

Ambele convorbiri dintre oficiali s-au concentrat asupra negocierilor de pace ruso-ucrainene. În ciuda oricărui optimism privind aceste tratative, ele nu vor fi suficiente pentru a opri bătăliile care urmează în Donbas, deja controlat parţial de etnicii ruşi, care conduc din 2014 două republici secesioniste. Nehammer a afirmat însă că dialogul dovedeşte că nu s-au închis toate căile către un final negociat al conflictului.

„Marea întrebare vă fi: este posibil un sfârşit onorabil al acestui război pentru ambele părţi?”, a spus cancelarul.

Ambele convorbiri dintre oficiali s-au concentrat asupra negocierilor de pace ruso-ucrainene

Efectele ultimelor sancţiuni ale Uniunii Europene pentru Rusia

Cancelarul Austriei a adăugat că ultimele sancţiuni ale Uniunii Europene, care au interzis exportul de produse electronice militare către Rusia, va slăbi forţa militară a acesteia pe termen mediu: „De aceea, ele nu vor contribui imediat la încheierea războiului de către Putin”.

Însă, a dezvăluit liderul austriac, când i-a pus în vedere lui Putin că războiul produce daune economice ţării sale, acesta a răspuns „Ştiu”. Un alt punct important la fel de important pe agenda dialogului, a fost livrarea de gaze ruseşti pentru Europa. Nehammer a menţionat că în ciuda situaţiei sancţiunilor, furnizarea nu este nici pe departe asigurată, deoarece există oricând riscul aruncării în aer sau deteriorării în alte moduri a conductelor, în contextul războiului: „Se poate totuşi întâmpla asta, chiar dacă Austria, Germania şi alte ţări se pronunţă împotriva unui embargou gazier”.

Reamintim că mai multe ţări din Uniunea Europeană intenţionează să nu mai cumpere gaz rusesc, pentru a penaliza Moscova în urma invaziei. Alte state, precum ar fi Austria şi Germania, afirmă că o astfel de măsură ar fi mai dăunătoare pentru ele decât pentru Rusia. ]n acelaşi timp, Ucraina insistă că banii plătiţi pentru gaze contribuie la finanţarea efortului de război al Rusiei.

Cancelarul Nehammer s-a întâlnit zilele trecute cu preşedintele Volodimir Zelenski, apoi cu preşedintele Vladimir Putin şi este de părere că „ambii sunt într-o stare mintală de război,

Cancelarul Nehammer susţine că Vladimir Putin l-a asigurat că livrarea de gaze pentru Europa este sigură, iar cantităţile convenite vor continua să fie livrate, cu plata în euro. Liderul de la Kremlin a reuşit să provoace îngrijorare în Europa săptămânile trecute, când a cerut ca gazele să fie achitate în ruble. Decizia liderului de la Kremlin a fost interpretata de mulţi ca fiind o încercare de a întări moneda naţională a Rusiei, afectată de sancţiunile occidentale.

Totodată, la Kiev s-a ridicat şi problema neutralităţii Austriei, având în vedere că până acum, această ţară şi-a menţinut timp de decenii opţiunea de a rămâne în afara NATO, ca şi Suedia şi Finlanda. Deşi, în prezent, cele două state scandinave îşi reconsideră însă poziţia, în contextul invaziei ruse din Ucraina.

Psihanaliza preşedinţilor Ucrainei şi Rusiei realizată de cancelarul Austriei, precizează că ambii lideri sunt într-o stare mintală de război.