Psalmi pentru sănătate: Îi vindecă pe cei bolnavi și îi apărăr pe cei sănătoși!
Citirea unor texte biblice pot avea rolul de creștere a psihicului unei persoane, ajutând la refacerea sănătăţii. De acest lucru s-au convins mulți terapeuți care apelează deja în tratamentul lor la Psalmii pentru sănătate.
Astfel, mai multe texte biblice au fost incluse în terapie de către medici pentru spiritualizarea actului medical clasic, dar şi ca o metodă autonomă.
Citirea anumitor Psalmi poate influența starea de spirit, ajutând atât corpul, cât și mintea să se vindece de diferite probleme. Efectele pot fi chiar miraculoase, deoarece ajută psihicul să capete o stare de bine ce influențează benefic și organismul.
Anumite profilaxii degenerative pot fi tratate pentru o trebuinţă psiho-somatică, cel puţin în şapte zile la rând, fie de către terapeut, fie chiar de pacient.
Psalmii 22 și 102 pentru sănătate
Psalmii 22 și 102 sunt considerați de mulți drept Pslamii însănătoșirii pentru spirit și trup.
Psalmul 22 începe cu versetul „Domnul mă paşte şi nimic nu-mi va lipsi” și este considerat unul dintre cei mai puternici Psalmi tămăduitori, fiind considerat ca rugă adusă Tatălui protector şi dătător de viaţă. Cu ajutorul Domnului, cel care citește acest Psalm poate birui „mijlocul morţii” ajutat doar de „Toiagul Tău şi varga Ta”, care chiar dacă a fost lvoit de soartă rolul acesteia este de-al întări și de a-l face mai puternic.
Psalmul 22 este un omagiu adus renaşterii şi este privit ca o salvare a celui care citește. Acesta primește hrană și apă, dar și o susținere energetic, sufletul său fiind „întors” „ca să locuiesc în casa Domnului…”).
Din punct de vedere medical, citirea acestui Psalm are, în primul rând, un efect de imunizare mental, de dispariție a fricii faț ăde orice rău și de conștientizare a puterii divinității.
Psalmul 102 începe cu versetul „Binecuvintează, suflete al meu, pe Domnul şi toate cele dinlăuntrul meu, numele cel sfânt al Lui care începe cu „Binecuvântează, suflete al meu, pe Domnul…”. Acest Psalm transmite ideea că persoana care îl citește, indiferent dacă a păcuit sau a dus o viață în „fărădelege“ poate fi ajutat de Dumnezeu dacă conștientizează faptele sale și se căiește pentru ceea ce a făcut.
Psalmul 102 este considerat ca o recunoaștere a puterii Domnului de a ierta greșelile noastre, care „nu după păcatele noastre a făcut nouă“, ci „a miluit Domnul pe cei ce se tem de El“.
Cel care citește acest Psalm are parte de o însănătoșire psihică pentru „că vânt a trecut peste el şi nu va mai fi şi nu se va mai cunoaşte încă locul său.“
Psalmii 6 şi 38, despre relația dintre păcat și boală
Psalmul 6, care începe cu versetul „Doamne, nu cu mânia Ta să mă mustri pe mine, nici cu urgia Ta să mă cerţi”, arată modul în care există conexiuni între anumite păcate și boală. Acest Psalm face referire la bolile psihice, ce apar după ce „sufletul meu s-a tulburat foarte“, iar mintea nu mai are capacitatea de a discerne între bine și rău, ca o tulburare de personalitate.
Psalmul 6 îl ajută pe cel păcătos să scape de boală, făcându-l să înțeleagă că boala nu este o pedeapsă pentru păcat, ci doar un semnal de alarmă pentru oprirea de a mai păcătui.
Rugăciunea adresată de cel bolnav „Depărtaţi-vă de la mine toţi cei ce lucraţi fărădelegea, că a auzit Domnul glasul plângerii mele“ simbolizează ajutorul pe care acesta îl va primi de la diviniatte pentru a se vindeca după ce a conștientizat păcatele făcute.
Psalmul 38 este o dovadă clară a perenității omului și a faptului că moartea nu trebuie privită cu tristețe, ci ca o valorizare corectă a vieţii.
Așa, doar cu ajutorul Domnului, cel care recunoaște măreția Creatorului poate fi ajutat să treacă peste orice problem și peste orice boală.