”Întrebări fără răspunsuri:
1. Cum e posibil sa fim închiși de pe o zi pe alta?
2. Ce se întâmpla cu chiriile?
3. Ce se întâmpla cu taxele aferente acestei perioade?
4. Ce se întâmpla cu marfa perisabilă din stoc?5. In cât timp se plătește Șomajul tehnic?
6. Exista variante de ajutor din partea statului pentru acesta perioada ?
7. Cum procedam cu creditele, leasingurile pentru echipamente și celelalte plăti pe care nu le putem onora?”
Cafenelele, restaurantele, cinematografele și teatrele din București se închid de miercuri, a decis marți Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență. În jurul școlilor trebuie purtate măștile de protecție.
12 mii de restaurante se închid, de miercuri, în Capitală
Dragoș Petrescu, președintele HORA, organizația patronală din industria ospitalității, a declarat, marți seară, 6 octombrie 2020, că în urma restricțiilor transmise mai devreme în cursul zilei de autorități, 12.000 de restaurante și cafenele urmează să tragă obloanele începând de miercuri.
„Vom trimite Guvernului doleanțele noastre și vom decide ce vom face în continuare dacă nu ajungem la un rezultat comun”, a spus el, adăugând că eventualele proteste ale lucrătorilor și patronilor din industrie, anunțate neoficial, reprezintă „inițiative individuale”.
Petrescu menționează că închiderea unităților din HoReCa este nejustificată și reamintește că România este „ultima țară” (din Europa, n.r.) care, după încetarea stării de urgență, a permis redeschiderea restaurantelor și cafenelelor.
„Suntem afectați major, măsura nu are un termen de aplicare. Este fals procentul de 1,5 (rata de transmisibilitate la mia de locuitori, de la care se închid restaurantele). Este fals pentru că se raportează la o populație a Capitalei de 2,1 milioane de locuitori, ceea ce e ridicol”, a argumentat președintele HORA.
Statisticile oficiale afirmă, într-adevăr, în București sunt ceva mai mult de 2 milioane de rezidenți însă surse familiare cu situația reală, între care fostul primar Gabriela Firea, susțin că numărul real este de circa 4 milioane, valoare care, dacă ar fi luată în calcul, ar înjumătăți rata de transmisibilitate comunicată de autorități.
Ziua a III-a de proteste la Opera Naţională Română din Iaşi
Miercuri, 7 octombrie 2020, este marcată a treia zi de proteste în fața instituţiei Operei Naţionale Române din Iaşi.
Zeci de artişti din cadrul Operei Naţionale Romane din Iaşi au ieşit în stradă cerând demisia managerului Beatrice Rancea. Astăzi, 7 octombrie 2020, este a treia zi de proteste. De la ora 09.00 până la ora 11.00, în perioada 5 – 30 octombrie, artiştii vor protesta în fata sediului instituţiei de cultură din Iaşi, fiind nemulţumiţi de deciziile luate de conducerea unităţii.
Pe o pagină de socializare, a apărut un mesaj care îi îndeamnă pe toţi cei care vor să fie alături de artişti să vină în fata Operei Naţionale din Iaşi pentru a-i cere demisia managerului Beatrice Rancea.
Conducerea ONRI a comis mai multe abuzuri, susţin protestatarii
Protestatarii arată faptul că Beatrice Rancea, managerul ONRI ar fi comis mai multe abuzuri, iar acestea au consecinţe grave asupra bunei desfăşurări a activităţii Operei Naţionale din Iaşi:
”În urma ultimelor abuzuri săvârşite de conducerea ONRI, vom protesta până la demiterea doamnei Beatrice Rancea. Motivările şi alte detalii le puteţi le puteţi afla din „link-urile” de mai jos şi din alte informaţii puse la dispoziţie pe pagina noastră. Vă mulţumim pentru susţinerea dumneavoastră şi vă aşteptăm alături de noi! ”
„Obligă pârâta Opera Naţională Română Iaşi să plătească reclamantului Berihoi Dan suma de 15.000 de euro, cu titlu de daune morale, la cursul BNR stabilit în ziua plăţii efective. Păstrează restul dispoziţiilor sentinţei ce nu contravin prezentei decizii. Respinge apelul formulat de apelantul Berihoi Dan împotriva aceleiaşi sentinţe. ” se menţionează în textul postat pe o reţea de socializare.