Protest la Ministerul Tineretului și Sportului! Sindicaliştii au mai multe nemulţumiri
Incă o serie de proteste împotriva Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR, după ce sindicaliştii s-au strâns în fața Ministerului Tineretului și sportului şi îşi strigă nemulţumirile. Aceştia cer folosirea de criterii corecte pentru repartizarea bugetului către instituţiile subordonate dar şi eliminarea inechităţilor salariale şi deblocarea posturilor vacanţe,
Sindicaliştii s-au strâns în fața Ministerului Tineretului și Sportului și au în dotare vuvuzele, fiind un miting extrem de gălăgios. De altfel, anul 2021 poate fi socotit ca un an al protestelor ținând cont că polițiștii, studenții dar și alți români au protestat.
De ce sunt revoltaţi sindicaliştii din cadrul Sindicatului Național Sport şi Tineret
Protestul are loc chiar de Ziua Sportului, zi în care ministrul Carol-Eduard Novak a anunţat că la meciurile de la Euro, în stadioanele din România vor avea acces suporterii într-un număr limitat. De altfel, sindicaliştii au mai multe doleanţe pe care le solicită ministerului printre care enumerăm necesitatea deblocării posturilor vacante dar şi eliminarea inechităţilor salariale.
„Suntem revoltaţi faţă de modul dezastruos în care este condus domeniul nostru de activitate. Actuala conducere a MTS nu se consultă cu specialiştii din federaţiile sportive sau din subordonate, iar măsurile aberante care se stabilesc de către un grup mic de persoane din minister, ne-au adus într-un blocaj fără precedent în Sport şi Tineret. Acest management arogant şi netransparent trebuie să înceteze”, se arată într-un comunicat al Sindicatului Naţional Sport şi Tineret.
În tot sistemul bugetar au fost ridicate restricţiile de angajare dar mai puţin în cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului
O altă nemulţumire avansată de protestatari este aceea că posturile bugetare din instituţiile Ministerului Tineretului şi Sportului sunt în continuare blogate în pofida faptului că în alte instituţii din alte Guverne au fost deja ridicate restricţiile de angajare:
„Lipsa de transparenţă privind felul în care se lucrează la descentralizarea unităţilor din subordinea MTS face ca totul să arate ca un proiect ascuns, un adevărat tun imobiliar, fără siguranţa locurilor de muncă, bazat doar pe interese patrimoniale, demers făcut cu dedicaţii şi care va favoriza anumite judeţe”, afirmă reprezentanţii sindicatului.
Anul protestelor în România
Zeci de proteste au avut loc incă de la începutul anului 2021 în România. Din cauza contextului epidemiologic și a faptului că românii sunt tot mai saturaţi de restricţii, la nivel de proteste a existat o întreagă implozie. Vorbim despre protestele sindicaliştilor DIAMANT din poliţie, despre protestele studenţilor care au dorit ca Guvernul să nu le taie gratuitatea la CFR dar şi protestele antimască ce s-au desfăşurat şi sunt în plină desfăşurare.
În altă ordine de idei de amintit este faptul că în urmă cu două săptămâni un protest de amploare a paralizat întreg Bucureștiul. Vorbim despre protestul sindicaliștilor de la Metrou care au blocat întregul mers al metrourilor din Capitală și care a iscat un întreg blocaj la suprafață în pofida faptului că STB a fost suplimentat.