Protest al activiștilor Greenpeace. Imagini cu chipul lui Putin proiectate pe turnul rafinăriei Lukoil, din Ploiești
Activiștii Greenpeace România au proiectat mai multe imagini pe turnul rafinăriei Lukoil, din Ploiești, inclusiv chipul lui Vladimir Putin, președintele Federației Ruse. Aceștia au dorit să protesteze împotriva războiului și împotriva importului de gaze din Rusia.
Protest al activiștilor Greenpeace
Activiștii Greenpeace România au protestat față de războiul din Ucraina proiectând chipul lui Putin pe turnul rafinăriei Lukoil, din Ploiești.
”Activiști #Greenpeace România atrag atenția că solidaritatea reală cu Ucraina înseamnă ca Guvernul României și Ursula von der Leyen să oprească importurile tuturor combustibilii fosili rusești.
Fiecare companie de combustibili fosili care provine din Rusia e pătată de sângele civililor uciși în invazia Ucrainei. Dacă vrem cu adevărat să îi ajutăm pe cei fugiți din calea războiului și să oprim masacrul din orașele ucrainene, atunci trebuie să renunțăm imediat la gazul, petrolul și cărbunele rusesc. STOP PUTIN! STOP COMBUSTIBILI FOSILI DIN RUSIA!
#EndFossilsAndWars #StopFuellingWar #StopPutin #StopCombustibiliFosili”, arată cei de la Greenpeace.
Greenpeace România și Codrii Iașilor, declarații de presă
Într-o altă ordine de idei, amintim că Tabăra Greenpeace România de activism pentru Codrii Iașilor, care a avut loc între 27 septembrie și 4 octombrie 2021, în Pădurea Bârnova-Dobrovăț, s-a încheiat cu succes. Organizația de mediu a adus la aceeași masă autoritățile și societatea civilă ieșeană pentru crearea Parcului Natural Codrii Iașilor.
Primarii localităților din zonă (inclusiv Primarul Municipiului Iași), reprezentanții celor mai active ONG-uri civice ieșene, precum și antreprenori locali au semnat, la finalul dezbaterii organizate de Greenpeace România pe platoul „Arca lui Noe” din Bârnova, un Memorandum pentru Înființarea Parcului Natural Codrii Iașilor.
Parcul Natural este un teritoriu delimitat în care valorile naturale, istorice și culturale sunt protejate pe baza unui regulament decis de reprezentanții comunității, pentru o conservare și dezvoltare durabilă. Prin instituirea Parcului Natural Codrii Iașilor se dorește recunoașterea, conservarea și promovarea valorilor ridicate de biodiversitate, a valorilor culturale, precum și a valorii serviciilor ecosistemice critice pentru comunitățile locale pe care acesta le conferă.