Protecție termică din produse naturale. Cum să ai un păr cât mai sănătos
Protecția termică are scopul de apăra părul de efectele dăunătoare pe care le are căldura asupra sa. Aceasta poate fi achiziționată din comerț, însă poate fi obținută și din produse naturale la îndemână.
Folosirea constantă a plăcii, foehnul-ui sau a ondulatorului poate dăuna, pe termen lung, foarte tare părul tău, având efecte ireversibile. De asta e bine să previi aceste daune folosind protecție termică.
Protecție termică din produse naturale
Propolisul este unul dintre produsele care funcționează precum un scut pentru păr. Acesta este un produs natural asemănător rășinii produse de către albine și poate fi diferit, în funcție de copacii sau florile la care au albinele acces. Propolisul nu numai că protejează părul de daunele făcute de încălzirea termică, dar protejează și se razele solare. De asemenea, compoziția sa unică îmbunătățește textura părului, întărește foliculul și previne ruperea și vârfurile despicate.
Un al doilea produs care funcționează drept protecție termică este mierea. Aceasta ajută la menținerea echilibrului natural de hidratare a părului, a rezistenței și a elasticității. E recomandat să folosești o mască de păr sau un ulei a cărui compoziție conține miere.
Uleiul de ricin este un agent natural de protecție termică pentru păr. Acesta poate proteja și părul deteriorat și predispus la rupere. Prin conținutul de acid ricinoleic, acest ulei echilibrează pH-ul scalpului și reface daunele provocate de căldură, soare sau alte substanțe chimice dure.
Uleiul de nucă de cocos nu numai că protejează, dar și sigilează părul. Acesta poate pătrunde în firele de păr pentru a repara daunele. Rezultă un păr mai neted care rezistă pe termen lung la încrețiri și lasă părul vizibil mai moale.
Nu în ultimul rând, uleiul de argan este un element de bază pentru netezirea încrețirii și adăugarea strălucirii. Acesta este bogat în nutrienți, acizi grași de Omega-3 și Omega-6 și vitamina E.
De ce părul trebuie protejat de căldură
Folosirea plăcilor de păr și a foehn-ului a devenit o rutină în viața multor femei. Chiar dacă ușurează procesul de uscare sau dau un aspect temporar frumos, acestea, în timp, dăunează semnificativ firul de păr. Protecția termică are rolul de a fi o barieră între păr și aparatul folosit, sigilând umiditatea. Acesta poate preveni ruperea și încrețirea, dar poate proteja totodată culoarea împotriva decolorării.
Alte produse care protejează firul de păr sunt măștile sau uleiurile, lăsând părul mai moale și mai strălucitor. Acestea pot funcționa și ca protecție termică, însă nu oricare. Produsele naturale nu numai că oferă protecție, dar redau și sănătatea și strălucirea părului.
Ca metodă de prevenție a deteriorării părului, înainte de a folosi placa sau ondulatorul, asigură-te că părul este complet uscat. Dacă firul de păr este ud, riști să-l arzi. Uleiurile și cremele drept protecție termică sunt ideale în cazul în care ai un păr des. În cazul în care este rar, iar firul subțire, un spray funcționează mai bine.
În timp ce folosești căldura, dacă ai firul de păr moale și subțire, ai grijă ca dispozitivul să nu treacă de 80 de grade. În cazul unui fir mai gros, maximul este de 190 de grade.
Protecția termică ar trebui să intre în rutina voastră de coafat neapărat dacă vă aranjați părul constant, utilizând căldura. Astfel puteți menține un păr sănătos, strălucitor și moale.