Proprietățile ceaiului de turmeric consumat dimineața. Hrănește corpul, mintea și spiritul!

de: BZI.ro
13:15, 16 iul. 2024

Ceaiul de turmeric consumat dimineața este considerat un remediu foarte eficient care are un efect anti-inflamator, digestiv și detoxifiant.

Consumul ceaiului de turmeric dimineața poate ajuta la ameliorarea stresului și susține relaxararea, asta înseamnă că ajută corpul să prospere sub diverși stresori mentali și emoționali.

Beneficiile ceaiului de turmeric băut dimineața

Multe dintre beneficiile ceaiului de turmeric se datorează unui grup de polifenoli, iar componenta cea mai puternică este curcumina, cu proprietăți antioxidante, antivirale și antibacteriene, responsabilă și de culoarea galbenă a rizomului.
În plus, ceaiul de turmeric consumat dimineața stimulează imunitatea, ameliorează diferite probleme digestive și protejează împotriva mai multor tipuri de cancer.

Ceaiul de turmeric simplu nu conține cofeină, astfel că se poate consuma în orice moment al zilei. Alături de mușețel, de exemplu, poate fi o băutură reconfortantă pentru a vă începe ziua dar poate fi perfect de băut și seara.
Neîndulcit, ceaiul de turmeric are un conținut neglijabil de calorii, deci poate fi o alternativă bună la sucuri sau băuturi alcoolice pentru persoanele care vor să slăbească.

Ceaiul de turmeric se consumă dimineața pe stomacul gol pentru că atunci gradul de absorbție este optim, mai ales dacă adaugi și puțin piper, pentru a-i crește biodisponibilitatea.
Ceaiul de turmeric are proprietăți extraordinare asupra organismului, funcționând ca un detoxifiant foarte bun al ficatului și este extrem de bun în tratarea migrenelor, la răceli și îmbunătățește sistemul digestiv.
Beneficiile ceaiului sunt incontestabile, totuși, este bine să ai grijă la efectele gastrice și intestinale pe care le are asupra persoanelor mai sensibile.

Cum prepari ceaiul

În primul rând se pune în apa fierbinte turmeric pudră sau felii de turmeric proaspăt, acesta se găsește în lanțurile mai mari de supermaketuri.
Se lasă la infuzat timp de 7 – 10 minute și apoi se poate servi, eventual îndulcit cu miere.

O altă opțiune pentru ceaiul de turmeric este să adaugi lapte integral, lapte de cocos sau ulei de cocos, deoarece turmericul se divolvă mai bine în grăsimi.
Astfel, vei obține o băutură caldă, aromată și sățioasă. Piperul negru este un alt ingredient care contribuie la o mai bună absorbție a turmericului, conferind în același timp ceaiului un plus de aromă.

Însă, pentru ca eficiența acestei băuturi tradiționale să fie sporită, trebuie respectate niște reguli de aur ca de exemplu alegerea turmericului, acesta trebuie să fie ferm, umed, parfumat și sub coajă să aibă o culoare portocalie aprinsă.
Ceaiurile amestecate, pliculețele sau laptele de aur ar trebui să aibă un parfum proaspăt și natural și să aibă ca rezultat un ceai auriu aprins.
Când cumperi amestecuri pentru ceai, asigură-te că acestea conțin și piper negru, care poate apărea pe ambalaj sub denumirea de „piperina”.

În ceea ce privește diferența dintre laptele de aur și ceaiul de turmeric, aceasta constă în faptul că adaosul de grăsime din lapte sporește absorbția compușilor activi din turmeric. Dar adăugarea piperului negru în băutură face ca grăsimea să nu mai fie necesară, deși prezența ei nu face vreun rău.
Dacă ți se pare că ceaiul de turmeric consumat dimineața nu este pe gustul tău și simți că lipseșe ceva, poți să adaugi puțină lămâie sau îndulcitori naturali, precum miere, stevia sau zahăr de cocos.