Proprietăți – Ceaiul de sfeclă roșie
Ştiaţi că ceaiul de sfeclă roşie este un remediu excelent pentru fortifierea inimii? În caz de insuficienta cardiacă se poate folosi acest ceai care are un gust plăcut şi ajuta în tratamentul multor afecţiuni şi boli grave.
Mod de preparare:
Se alege o sfeclă roşie destul de mare, se curăţa de coajă, se spala sub jet de apă şi se pune la fiert la foc mic în 0,5 litri de apă. În momentul în care sfecla a devenit moale înseamnă că ceaiul este gata. Se strecoară şi se bea câte puţin pe parcursul zilei. Cei care doresc pot consuma şi sfecla fiartă.
Ceaiul de sfeclă roşie are un gust uşor dulce şi este un remediu foarte bun de prevenire a afecţiunilor respiratorii şi a multor boli. Sfecla roşie este bogată în vitamine (A, B şi C), acid folic, magneziu, fier, fosfor şi alte minerale. Aceasta legumă ajuta la consolidarea sistemului nervos, la reglarea tensiunii arteriale şi a bătăilor inimii. Datorită proprietăţilor calmante asupra tractului digestiv, ceaiul de sfeclă roşie combate indigestia, arsurile şi aciditatea gastrică.
Proprietăți – Ceaiul de sfeclă roșie
De asemenea, sfecla roşie acţionează ca un bun detoxifiant al organismului, de aceea este considerată o legumă care previne cancerul şi chiar ajuta în tratarea tumorilor maligne. Ceaiul de sfeclă roşie este recomandat mai ales persoanelor în vârstă, care au sistemul imunitar scăzut sau care sunt în perioada de convalescenţă.
Această băutură naturală are efect de creştere a rezistenţei sistemului muscular (datorită potasiului din sfecla roşie) dar şi de creştere a imunităţii organismului. Sfecla roşie are efect de stimulare a funcţiei ficatului, datorită substanţei numită cholina din compoziţia să. De asemenea, ajuta la curăţarea ficatului de toxine, dar şi a rinichilor, vezicii biliare, intestinelor şi întregului organism. Cei care suferă de tuse, răceală şi gripă, pot bea acest ceai de sfeclă roşie deoarece are proprietăţi decongestionante şi de ameliorare a simptomelor acestor afecţiuni.