Prognoza meteo pentru următoarele săptămâni: Temperaturi mai scăzute și ploi deficitare în aceste regiuni din România

de: Simona Ciobanu
11:40, 05 nov. 2024

Prognoza meteo pentru aceste regiuni din România. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că temperaturile din următoarele două săptămâni vor fi sub valorile normale pentru această perioadă, iar cantitățile de precipitații vor fi în general mai scăzute.

Săptămâna 4 – 11 noiembrie 2024

Temperaturile vor fi mai scăzute decât cele obișnuite în această perioadă în toată România. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare la nivel național.

Săptămâna 11 – 18 noiembrie 2024

Temperaturile medii vor rămâne mai scăzute decât valorile obișnuite pentru această săptămână în toate regiunile. Precipitațiile vor fi reduse în regiunile vestice și sudice, în timp ce în restul țării vor fi apropiate de normal.

Săptămâna 18 – 25 noiembrie 2024

Valorile medii ale temperaturii se vor apropia de normele perioadei, însă în zonele montane ar putea fi ușor mai scăzute. Regimul de precipitații va fi, în general, apropiat de cel obișnuit.

Săptămâna 25 noiembrie – 2 decembrie 2024

Temperaturile medii se vor situa în jurul valorilor normale pentru această perioadă, în toată țara, iar precipitațiile vor fi, de asemenea, în limite normale.

Prognoza meteo în aceste regiuni din România

Banat: În primele zile, maximele vor fi în jur de 13 grade, însă ulterior se va înregistra o creștere până la 16 grade, urmată de o răcire accentuată spre finalul intervalului, când temperaturile maxime vor varia între 8 și 11 grade.

Minimele se vor menține, în general, în jurul valorii de zero grade, iar precipitațiile sunt așteptate după 12 noiembrie.

Crișana

Până la sfârșitul primei săptămâni, maximele vor atinge 14-15 grade, dar vor scădea treptat în a doua săptămână, ajungând între 7 și 10 grade. Temperaturile minime vor varia între -2 și 3 grade, iar probabilitatea de precipitații crește după 12 noiembrie.

Transilvania

Maximele vor urca de la 9 grade în prima zi la 13-14 grade până pe 8 noiembrie, urmând o răcire constantă după 12 noiembrie, cu maxime ce vor fi rareori peste 10 grade. Minimele vor oscila între -3 și 2 grade. Ploile sunt mai probabile din 13 noiembrie.

Maramureș

Maximele vor crește până la 13-14 grade la finalul primei săptămâni, dar vor scădea la 6-9 grade în ultimele zile ale intervalului. Minimele se vor încadra între -3 și 2 grade, iar șansele de precipitații cresc după 12 noiembrie.

 Moldova

Maximele vor porni de la 12 grade, scăzând în zilele următoare la 7-8 grade, apoi vor crește cu cinci grade înainte de o răcire. La final, valorile maxime vor atinge cel mult 9-10 grade. Minimele vor fi între -2 și 2 grade, cu ploi izolate în prima săptămână și mai răspândite spre finalul intervalului.

Dobrogea

Maximele vor atinge 15 grade în prima zi, dar vor scădea la 8 grade în următoarea. După o scurtă încălzire, maximele vor rămâne în jur de 12 grade la finalul intervalului. Minimele vor varia între 1 și 6 grade, iar probabilitatea de precipitații va crește din 10 noiembrie.

Muntenia

Maximele din 4 noiembrie vor fi de 16 grade, dar vor scădea la 10-11 grade în zilele următoare, urmate de o încălzire până la 15-16 grade. La finalul intervalului, maximele vor fi între 12-13 grade. Minimele vor fi între -1 și 4 grade, cu o creștere a precipitațiilor după 10 noiembrie.

Oltenia

Prima zi a intervalului va aduce maxime de 17 grade, care vor scădea la 11-12 grade în ziua următoare. După câteva zile de încălzire, temperaturile vor scădea din nou, ajungând la maxime de 13 grade. Minimele se vor încadra între -1 și 4 grade, iar precipitațiile sunt așteptate începând din 10 noiembrie.

La munte

Maximele vor varia între 4 și 10 grade în prima săptămână și vor scădea treptat, ajungând la 4-5 grade la finalul intervalului. Minimele se vor menține între -4 și 1 grad, iar precipitațiile sunt mai probabile după 10 noiembrie.

Astfel, luna noiembrie debutează cu temperaturi mai scăzute și precipitații mai rare, însă o ușoară încălzire temporară va fi urmată de o răcire generală în a doua jumătate a perioadei de prognoză.