Profesorii care nu s-au vaccinat nu vor mai putea preda în Israel
Israel impune profesorilor obligativitatea prezentării certificatului verde Covid, iar cei care nu îl au sau nu doresc să se testeze nu vor mai putea preda începând cu data de 3 octombrie. De asemenea, cadrelor didactice nu li se va permite să ţină cursuri online şi nici nu vor primi salariu. Începând cu 3 octombrie certificatele verzi vor fi valabile doar şase luni după a doua vaccinare. După aceea, profesorii trebuie să primească o a treia doză de vaccin anti-COVID-19.
În prezent, Israel încearcă să crească rata de vaccinare anti-COVID-19, care stagnează. Autoritățile speră să ajungă inclusiv la sceptici, în condițiile în care cazurile de infectare cu coronavirus au crescut. Ministerul Sănătății din Israel a raportat joi 5.921 de cazuri noi de COVID-19. Până în prezent, în jur de 60% din cei 9,4 milioane de locuitori au fost complet vaccinaţi şi puţin sub 34% au primit a treia doză de vaccin.
În ultimele două săptămâni, numărul de noi infectări a variat, din cauza vacanțelor, iar testele zilnice efectuate a variat între 55.000 și 185.000, potrivit The Jerusalem Post.
Aproximativ 1 din 10 copii a rămas cu simptome după vindecarea de COVID-19 în Israel
Aproximativ unul din zece copii din Israel a rămas cu simptome după ce s-a vindecat de COVID-19, deşi acest număr s-a redus la mai mult de jumătate în ultimele luni, potrivit unui sondaj realizat de Ministerul Sănătăţii israelian, potrivit Reuters. Formele severe de COVID-19 sunt mai comune în rândul adulţilor, însă există o lipsă de date în ceea ce priveşte impactul virusului asupra tinerilor, care sunt de departe mai puţin expuşi la complicaţii severe, a precizat Ministerul Sănătăţii.
Sondajul de opinie telefonic a fost realizat în iunie în rândul a 13.834 de părinţi cu copii cu vârste cuprinse între 3 şi 18 ani care s-au vindecat de COVID-19. Ei au fost întrebaţi dacă copiii lor au avut simptome care au persistat după ce s-au vindecat, inclusiv probleme respiratorii, letargie şi pierderea gustului şi a mirosului. Ministerul israelian a declarat că 11,2% dintre copii au rămas cu simptome după recuperare. Cifra s-a redus până la 1,8% – 4,6% la şase luni de la faza acută a bolii, în timp ce copiii mai mari au avut de suferit mai mult, scrie Agerpres.
Ministerul nu a menţionat vaccinurile sau impactul lor. Sondajul a fost realizat în momentul în care copiii israelieni cu vârste cuprinse între 12 şi 15 ani deveneau eligibili pentru a fi vaccinaţi. Un studiu britanic recent a dezvăluit că unul din şapte copii ar putea avea simptome legate de COVID-19 la câteva luni după ce au fost testaţi pozitiv cu coronavirus.