Prof. dr. Carmen Dorobăț oferă 10 motive pentru care trebuie să ne vaccinăm împotriva COVID-19
Prof. dr. Carmen Dorobăt explică 10 motive pentru care ea s-ar vaccina împotriva COVID-19. Într-o declaraţie data publicării, fostul manager al Spitalului de Boli Infecţioase din Iași oferă o listă cu motivele pentru care orice român trebuie să se vaccineze.
Într-o altă declaraţie, Carmen Dorobăț explică şi paşii care ar trebui urmaţi prevaccinare împotriva COVID-19. Pașii include şi o îndemnare la documentare despre efectele vaccinului, documentare care trebuie să fie făcută din toate căile posibile, căo credibile cum ar fi presa, medicul de familie etc.
De ce trebuie să ne vaccinăm împotriva COVID-19
În continuare, bzi.ro publică lista cu motivele pentru care orice român ar trebui să se vaccineze împotriva COVID-19. Lista este făcuta de prof. dr. Carmen Dorobăț:
10 motive pentru care m-aş vaccina
1. Mă vaccinez întotdeauna pentru că aşa consider, pentru că restul să fie protejaţi
2. Mă gândesc la gravitatea bolii care se poate solda cu Terapie Intensivă sau chiar deces, în special la persoanele de peste 50 de ani.
3. Ştiu că nu există tratament antiviral specific
4. Pentru că vreau să-mi protejez familia – părinţii, bunicii
5. Pentru că boala mea sau a familiei mele mă va afecta financiar
6. Pentru că doresc socializare
7. Pentru că am încredere în modul de studiu şi prelucrare a firmei producătoare care a dus la rezultate spectaculoase şi în alte boli
8. Din punct de vedere psihologic, prin acel paşaport de vaccinare m-aş simţi liber
9. Pentru că eu consider că aşa îmi aduc o contribuţie la sănătatea comunităţii, la locul de muncă, la scoala copiilor
10 Pentru că am văzut că liderii lumii s-au vaccinat sau se vor vaccina
se arată în postarea data publicării de prof. dr. Carmen Dorobăț
Ce paşi trebuiesc urmaţi prevaccinare
Într-o altă postare publicată de Carmen Dorobăt, se arata paşii care trebuie urmaţi în campania prevaccinare împotriva COVID-19:
Paşi de urmat prevaccinare
1. Documentare pe toate căile posibile – medic de familie, presă, reţele de socializare. Determinarea informată a fiecăruia este absolut necesară.
2. Vizită la medicul de familie – trebuie administrat în deplină stare de sănătate ca orice alt vaccin
3/ Vizită la medicul specialist pentru cei cu boli asociate – acestea trebuiesc evaluate și echilibrate dacă este cazul.
4. Cazul particular al afectărilor cu scăderea capacităţi ide apărare care reprezintă o prioritate. Trebuie o evaluare a bolii de fond.
5. Pentru reacţii adverse posibile alergice. Etichetarea de ” teren alergic” se poate face cu medicul de familie
Exista răspunsuri care vor veni în timp.
pentru cât suntem protejaţi – se poate că doar pentru o anumită perioadă cala gripa
pentru cei care au trecut prin boala întrucât nu dezvolta toţi inticorpii protectori trebuie evaluare imunologică în dinamică
Ce este vaccinul Pfizer si cat de eficient este acesta impotriva COVID-19
Pfizer și BioNTech au declarat, în noiembrie, că studiile finale au constatat că vaccinul lor împotriva coronavirusului a fost eficient în proporție de 95% în prevenirea Covid-19 și că are efect împotriva formelor severe.
Vaccinul, numit BNT162b2, devine extrem de eficient împotriva virusului la 28 de zile de la prima doză, iar eficacitatea acestuia a fost consecventă la toate vârstele, rasele și etniile, au spus producătorii. În plus, persoanele în vârstă, care sunt considerate ca având un risc ridicat de forme severe Covid-19, au prezentat o eficacitate a vaccinului de peste 94%, au spus reprezentantii companiilor implicate.
Campania de vaccinare va incepe, în România, la sfârșitul lunii decembrie. Conform declarațiilor făcute de președintele Klaus Iohannis, vaccinul va ajunge in România în 10.000 de doze, valabil pentru 5.000 de persoane pentru că vaccinul se aplică în două doze.
Primul personal care se va vaccina este cel medical.