Prinţul Paul a fost scos din arest și urmează să fie extrădat în România

de: Carmen Ciobanu
10:54, 16 sept. 2022

Prinţul Paul al României a fost scos din arest şi plasat sub control judiciar în Franţa. Acesta urmează să fie extrădat în România. Judecătorii din România l-au condamnat definitiv la trei ani și patru luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu şi cumpărare de influență în dosarul Ferma Băneasa.

Prințul Paul va afla abia în luna noiembrie decizia legată de cererea autorităților din București privind extrădarea sa.

Prințul Paul ar fi revendicat ilegal averea bunicului său, Regele Carol al II-lea

Prinţul Paul al României urmează să fie extrădat în România

Prințul Paul al României urmează să fie extrădatde autoritățile franceze. Procurorii spun că acesta ar fi revendicat ilegal averea bunicului său, Regele Carol al II-lea, pentru care nu avea cunoscută calitate de moștenitor. Când polițiștii s-au deplasat la domiciliul Prințului Paul pentru a-l conduce în arest, acesta nu a fost de găsit.

„Cu privire la persoana condamnată la pedeapsă cu închisoarea, având în vedere că nu a fost găsită la domiciliu, se demarează procedura punerii în urmărire. Se demarează activitatea de obținere a mandatului european de arestare și implicit a urmăririi internaționale”, se arăta în comunicatul emis de Poliția Generală a Capitalei.

Astfel, în urma cooperării dintre Poliția Română și autoritățile din Franța, Paul-Philippe al României a fost depistat, în Franţa. Acolo el a stat trei luni zile după gratii, iar acum a fost plasat sub control judiciar de către judecătorii Curții de Apel din Paris.

Conform surselor din anchetă, el va afla în luna noiembrie decizia legată de cererea autorităților din București privind extrădarea în vederea ispășirii pedepsei în România.

Paul-Philippe al României a fost depistat, în Franţa

Paul-Philippe a fost condamnat de autoritățile române

În ciuda tuturor așteptărilor, reiterăm faptul că Paul-Philippe a fost condamnat la doar 3 ani și 4 luni cu executare. Potrivit judecătoriei, prejudiciul stabilit este de o sută patruzeci și cinci de milioane de euro. Această sumă reprezentând valoarea fostei ferme regale de la Băneasa.

Procurorii din România susțin că afacerea ilegală a constat în revendicarea de către Prințul Paul al României a fostei ferme regale de la Băneasa, iar celelalte persoane cercetate în dosar fiind complicii lui. Cu toate că Prințul Paul nu a fost recunoscut niciodată ca fiind un descendent al Regelui Carol al II-lea, acesta a pretins că face parte din familia regală pentru a moșteni această proprietate. Totodată, ancheta a clarificat faptul că ferma de la Băneasa nu a aparținut niciodată familiei regale. Aceasta fiind dată doar în folosința lor.

De altfel, potrivit informațiilor furnizate de DNA, se pare că Prințul Paul ar fi încercat să-și însușească și Palatul Peleș.

„Ulterior, ca urmare a contractului de cesiune, inculpatul Al României Paul Philipe a semnat alte înscrisuri/contracte prin care s-a urmărit ascunderea provenienţei ilicite a unor bunuri ce urmau a fi retrocedate, între care actele adiţionale la acesta din datele de 20.03.2007, (vizând respectiv 12 bunuri imobile, între care şi Palatul Peleş), 04.04.2007 (vizând bunurile imobile care compun domeniul regal Balcic), 04.10.2007 (vizând 11 bunuri imobile, terenuri agricole, forestiere precum şi clădiri în Sinaia şi Bucureşti), precum şi antecontracte de vânzare -cumpărare, înţelegeri”, arăta DNA.

Acum însă, Prinţul Paul al României a fost scos din arest şi plasat sub control judiciar în Franţa, urmând a fi extrădat în România de către autoritățile franceze.