Primul bărbat cu brățară electronică din România, după ce și-a agresat iubita
A apărut primul bărbat care are brățară electronică în România, după ce ani de zile au fost numeroase crime din cauza incapacității statului de a implementa acest obiectiv.
Brățara electronică va fi implementată celor care au ordin de protecție împotriva vreunei persoane. Acest dispozitiv este monitorizat de către oamenii legii și emite un semnal dacă agresorul se aproprie de victimă. Până în aceste momente, oamenii legii puteau doar să emită un ordin în scris de protecție, lucru care nu îi impiedica pe agresori să continue cu demersul diabolic.
Primul bărbat cu brățară electronică din România
România a început să implementeze proiectul de brățară electronică pentru cei care au ordin de restricție. Așadar, a fost semnalizat primul bărbat care are parte de un asemenea obiect. S-a întâmplat în București unde o femeie a fost agresată, în maşină, de iubitul său. Oamenii legii au intervenit și i-au montat agresorului un echipament care îi anunță când bărbatul se află la o distanță prea mică de victimă.
Poliţiştii au fost sesizaţi printr-un apel la numărul unic de urgență 112 despre faptul că actualul concubin a agresat-o în timp ce se afla pe o stradă dintr-un sector din București. Victima a fost lovită cu palmele, iar tricoul i-a fost rupt. S-a întâmplat în timp ce cei doi se aflau într-un autoturism. Femeia are 20 de ani, iar bărbatul agresor are 23 de ani.
Răspunzând la apel, oamenii legii s-au prezentat la fața locului unde au vorbit cu tânăra agresată care prezenta urme ale violenței fizice. Au fost mai multe verificări, iar tânărul a fost transportat la Secția 17 de Poliție. După audieri, autoritățile au emis un ordin de protecție pe numele victimei și i-au montat agresorului o brățară electronică. S-a deschis dosar penal pentru violențe în familie, iar cercetările continuă.
Brățara electronică, salvarea victimelor
În ultimii ani au fost numeroase cazuri în care victimele au fost în cele din urmă omorâte de agresori. Brățara electronică reprezintă, pentru multe dintre femeile agresate, o adevărată salvare. Până la implementarea dispozitivelor, poliţiştii puteau doar să emită o hârtie pe care scria un ordin de restricție. Lucru care nu i-a împiedicat pe agresori să-și urmărească victimele.
Nimic nu le putea sta în cale criminalilor să recurgă la alte violențe pentru că în realitate, hârtiile nu protejau victimele neexistând modalități de supraveghere. Ba mai mult, din cauza acestui aspect, sunt alte câteva mii de victime care nu au denunțat ostilitățile de care au parte pentru că le era frică de consecințele de după. Poliţiştii speră că, odată cu implementarea totală a brățărilor electronice, să existe mai multe victime care să înceapă să vorbească despre oribilitățile pe care le suportă în fiecare zi. O statistică recentă arăta că există un grad mare de violență în familie, în special împotriva femeilor.
Motivele sunt multe pentru care agresorii recurg la acest tip de ”rezolvare” a conflictelor. De la lipsa de educație, până la consumul excesiv de alcool sau problemele financiare. Așadar, avem deja primul bărbat din România cu brățară electronică, lucru care așează țara pe un făgaș normal care ar trebui să îi sperie pe agresori.