Primarul Dominic Fritz şi viceprimarul Timișoarei Ruben Lațcău, audiaţi de poliţişti

de: Elena Nicoleta BUJOR
13:01, 19 nov. 2021

Primarul municipiului Timișoara, Dominic Fritz și viceprimarul, Ruben Lațcău, au fost audiați la oamenii legii. Cei doi au fost chemați în calitate de martori.

Mai mulţi angajaţi ai Primăriei Timişoara au făcut o plângere la Poliţie, după ce şefii de direcţii au fost schimbaţi prin noua organigrama propusă chiar de edilul Dominic Fritz.

De ce sunt audiaţi de poliţişti primarul şi viceprimarul Timisoarei

Atât primarul Dominic Fritz, cât și viceprimarul Lațcău au fost audiați în calitate de martori într-un dosar, în care se fac cercetări în rem, adică asupra faptelor, pentru infracțiunea de abuz în serviciu.

În momentul de față s-a deschis o anchetă, iar zilele următoare vor avea loc și alte audieri.

În instanță, şefii de direcţii au obținut ca noua organigramă să fie suspendată până se va judeca pe fond anularea acesteia, considerându-se că nu s-a respectat legea în vigoare.

Reclamanții susțin că, în continuare, contracte și documente importante din Primărie sunt semnate de șefi numiți prin noua organigramă, fapt care contravine legilor.

Plângere penală pe numele primarului Dominic Fritz

Edilul municipiului Timișoarei, Dominic Fritz, a publicat pe o rețea de socializarecă nu este de acord ca restricțiile anti-Covid-19 să fie respectate de toți cetățenii. Primarul susține cu vehemență ca doar cei nevaccinați împotriva virusului să respecte măsurile impuse în contextul în care orașul a intrat în carantină de weekend. În acest context, edilul a fost acuzat de incitare la discriminare și i s-a făcut o plângere penală.

„Nu, nu sunt de acord! Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, din care NU mai fac parte, a decis că, potrivit regulilor naționale, Timișoara trebuie să intre într-o carantină de noapte, în week-enduri. Restricțiile aplicate tuturor timișorenilor, indiferent dacă s-au vaccinat sau nu, sunt nedrepte, vor afecta economia locală care suferă grav din cauza pandemiei și a scumpirilor, și învrăjbesc oamenii. În primăvară situația era diferită: nu aveam încă vaccinul disponibil pentru toți. Cer imperativ Guvernului, singurul decident în privința măsurilor, ca persoanelor care s-au vaccinat să nu le fie aplicate restricțiile, în Timișoara și peste tot în țară. Nu mai este niciun dubiu: acest val este un val al nevaccinaților. 97% dintre cei internați în luna septembrie la Spitalul Victor Babeș din Timișoara sunt nevaccinați.

Sunt un partizan al măsurilor care încurajează vaccinarea, singura care ne poate scoate, cu adevărat, din pandemie. În Timișoara s-a organizat primul maraton de vaccinare. Primăria a făcut o campanie publică pentru vaccinare, inclusiv prin panouri în oraș. Primii români care s-au vaccinat în cabinetele medicilor de familie au fost din Timișoara, într-un proiect pilot pus pe picioare împreună cu Ministerul Sănătății. Am organizat caravane și un centru mobil de vaccinare care să imunizeze acasă persoanele care nu se pot deplasa. Am avut 13 centre de vaccinare, în toate zonele”, a transmis primarul Dominic Fritz.