Primăria comunei Miroslovești a anulat licitația privind construirea unui centru de zi pentru consiliere. Proiectul valora peste 1,6 milioane de lei

de: Redacția BZI
02:00, 07 iun. 2024

Licitația privind construirea unui centru de zi pentru consiliere și sprijin în comuna Miroslovești a fost anulată

Primăria din localitate a publicat procedura de licitaţie pe platforma Sistemului Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) pe data de 17 mai 2024. Firmele interesate au avut posibilitatea să depună ofertele financiare până luni, 3 iunie 2024.

Primăria comunei Miroslovești a anulat licitația pentru construirea unui centru de zi

Potrivit informațiilor publicate pe platforma Sistemului Electronic de Achiziții Publice, nicio firmă nu a fost interesată de contractul cu o valoare de 1.600.884 de lei, fără TVA. Proiectul avea ca obiectiv „Construire centru de zi pentru consiliere şi sprijin pentru părinţi şi copii, în comuna Mirosloveşti, judeţul Iaşi”. Astfel, procedura de licitație a fost anulată.

„Această procedură a fost anulată automat deoarece la data limită de depunere ofertă nu au existat ofertanți care au depus oferta”, se arată pe SEAP.

Proiectul prevedea construirea unui centru de zi cu regim de înălțime parter, având o suprafață construită de 216,95 metri pătrați.

„Prin proiect se propune construcția unui centru de zi cu regim de înălțime parter (P) având o suprafață construita de 216,95 metri pătraţi. Clădirea este structurată pe un nivel suprateran cu un acoperiș de tip șarpanta. La nivelul parterului clădirea este structurată astfel încât să răspundă exigenţelor funcțiunii şi cuprinde: o sala multifuncțională, un cabinet de consiliere, o sală de mese cu chicinetă, un birou şi grupuri sanitare pentru utilizatorii clădirii.

Proiectarea clădirii a avut în vedere respectarea NP-051/2012, Normativ privind adaptarea clădirilor civile spațiului urban la nevoile individuale ale persoanelor cu handicap. Construcția își propune să dea a identitate vizuală aparte zonei, cu respect şi grijă faţă de proprietățile învecinate şi mediul înconjurător. Infrastructura este de tipul fundații continue sub ziduri cu talpă şi elevație din beton armat, cu secțiunea tălpii de 80×40 centimetri si secțiunea elevației de 185×35 centimetri.

Toate fundațiile sunt conectate prin bare de armătură, așadar se recomandă o atenție sporită la etapizarea turnării betonului şi la prezenţa obligatorie a mustăților de conectare dintre elemente, între diferite faze de turnare a betonului. Suprastructura va avea un sistem structural alcătuit din zidărie din blocuri ceramice confinata cu stâlpișori şi centuri din beton armat”, se arată în documentele publicate pe SEAP.

Și Primăria Golăiești a anulat licitația pentru reabilitarea și extinderea școlii din localitate

Primăria din Golăiești a anulat procedura de licitație din cauza faptului că a fost lansată prematur, fără ca proiectul să primească fonduri.

„A fost lansată prematur alocării fondurilor bugetare”, se arată pe SEAP.

Astfel, Școala Primară Grădinari nu va mai fi reabilitată și extinsă. Clădirea are un regim de înălțime parter și a fost construită în jurul anilor 1960. Contractul avea o valoare de 1.116.637,79 lei, fără TVA.

„Clădirea analizată este o construcție cu regim de înălțime parter, edificată în jurul anilor 1960, ce respectă majoritatea caracteristicilor construcțiilor construite în aceeași perioadă respectiv volumetrie, deschideri, materiale folosite la construire. Construcția are suprafața construita de 132 mp grupând mai multe încăperi cu funcțiunea de spații pentru învățământ. Structura de rezistență a construcției este reprezentată de pereți portanți realizați din zidărie de chirpici, consolidați cu tencuieli armate.

La nivelul zidăriei pereților se observă fisuri ale tencuielilor, în special pe zonele unde se observă infiltrații de apa precum și acolo unde nu există trotuare de protecție. Se apreciază că starea tehnica a zidăriei ca fiind nesatisfăcătoare, mai ales daca se ține cont de faptul că acest tip de zidărie nu este reglementat din punct de vedere tehnic. Fundațiile clădirii sunt de tip continuu sub ziduri și sunt realizate din zidărie de piatră. Adâncimea de fundare este sub adâncimea de îngheț a amplasamentului, în stratul vegetal, impunându-se lucrări de subzidire la nivelul fundațiilor existente. La nivelul fundațiilor clădirii existente se constată fisuri sau tasări diferențiate ale acestora”, este precizat în caietul de sarcini al procedurii.

Primăria comunei Miroslovești a anulat licitația privind construirea unui centru de zi pentru consiliere. Nicio firmă nu a fost interesată de contract.