Prima zi de admitere la USV Iași! Iată câți candidați s-au înscris și pentru ce facultăți au optat
Ieri, 8 iulie 2024, au început înscrierile candidaților pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, la Universitatea de Științele Vieții (USV) Iași. Pentru studiile de licență s-au înscris 153 de candidați, iar pentru cele de master 394, dintr-un număr total de locuri de 356.
Un număr de 153 de candidați s-au înscris doar în prima zi pentru admiterea la USV Iași
Au început înscrierile la USV Iași, pentru admiterea din sesiunea iulie 2024, la domeniile Agronomie, Horticultură, Zootehnie, Inginerie și management în agricultură și dezvoltare rurală, Ingineria produselor alimentare, Ingineria mediului, Biotehnologii, Biologie și Medicină Veterinară.
Din informațiile transmise de către reprezentanții universității, în data de 8 iulie 2024, s-au înscris 153 de candidați, dintre care trei la Facultatea de Agricultură, unu la Facultatea de Horticultură, unu la Facultatea de Ingineria resurselor animale și alimentare, opt la Facultatea de Medicină veterinară – limba română și 142 – limba engleză.
Pentru programele de master s-au înscris 394 de candidați. Menționăm faptul că numărul total de locuri puse la dispoziție de USV este de 356.
Peste 1.000 de locuri pentru admiterea la USV Iași
Numărul total de locuri aprobate de Ministerul Educației pentru absolvenții de liceu este de 1.114, dintre care 818 sunt cu finanțare de la buget, iar 296 sunt cu taxă, înregistrându-se o creștere cu 50 de locuri la buget față de anul trecut.
Trebuie menționat că înscrierea poate fi realizată atât online, la adresa http://admitere.uaiasi.ro/, cât și la sediul facultăților. Admiterea candidaților la USV Iași se face pe baza notelor obținute la probele de Bacalaureat (nota de la proba scrisă de Limba și literatura română – 50 la sută, nota de la o altă probă scrisă, la alegerea candidatului – 50 la sută). În aceeași perioadă, 8-19 iulie 2024, se va desfășura înscrierea pentru Învățământul la Distanță (ID), la domeniile Agronomie, Inginerie și Management în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Horticultură și Zootehnie.
„Tinerii care aleg Universitatea noastră beneficiază de condiții foarte bune pentru pregătirea teoretică și mai ales practică, săli de curs și amfiteatre modernizate, laboratoare, câmpuri experimentale, baze de practică proprii, laboratoare dotate cu aparatură de specialitate de ultimă generație, spital veterinar, bibliotecă dotată cu toate facilitățile pentru informare, atelierele de microproducție, amplasate într-o clădire modernă, campus studențesc în cea mai frumoasă zonă a Iașului; peste 1600 locuri de cazare. Mai precizăm faptul că peste 40 la sută dintre studenți sunt bursieri, valoare burselor fiind între 900 și 1500 lei”, a declarat prof. univ. dr. Costel Samuil, prorector cu activitatea didactică.