Prima pagină » Local » Președintele PMP Iași, Petru Movilă, în plenul Consiliului Local Iași: Nu este un buget perfect, dar avem o datorie
Președintele PMP Iași, Petru Movilă, în plenul Consiliului Local Iași: Nu este un buget perfect, dar avem o datorie

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, în plenul Consiliului Local Iași: Nu este un buget perfect, dar avem o datorie

18 ian. 2023, 15:02,
BZI.ro, în Local

Petru Movilă, președintele PMP Iași a vorbit despre votul asupra bugetului local în cadrul unei intervenții în Consiliul Local Iași. Președintele PMP Iași a explicat faptul că el și consilierii locali din formațiunea politică vor vota bugetul care nu este unul perfect, dar care încearcă să satisfacă o parte din necesitățile ieșenilor. City managerului municipiului Iași a mai afirmat faptul că necesitățile orașului sunt mari și că parlamentarii județului ar trebui să vină alături de consilierii locali și de executivul primăriei pentru a ajuta la construcția unor obiective de care orașul are nevoie. Acesta a amintit că municipiul are nevoie de o Filarmonică, de Institutul de Boli Cardio Vasculare, de Spitalul Regional de Urgență, darș i de un bazin de înot:

Legat de buget, consilierii PMP vor vota bugetul. Nu este un buget perfect, suficient, pentru că banii pentru proiectele inițiate de ieșeni de consilierii locali, necesitățile orașului și aspirațiile consiliului nu sunt suficienți acești bani. Însă într-un parteneriat la care trebuie să vină mai ales parlamentarii, municipiul Iași trebuie să beneficieze de proiecte, de susținere pentru Spitalul Regional de Urgență, pentru IBCV, pentru Filarmonică, pentru bazinul de înot și alte proiecte. Nu sunt bani suficienți, dar din banii care sunt, executivul și consilierii locali, încearcă să ia decizii pentru ieșeni. Vreau să mulțumesc pentru colaborare și consilierilor locali USR și PSD cu care am o colaborare foarte bună pe proiectele orașului. În final, responsabilitatea este a noastră, a tuturor, dacă ieșenii sunt mulțumiți. Nu uitați, funcțiile sunt trecătoare, dar Iașul este orașul care ne-a primit, ne-a ajutat pe toți și căruia trebuie să îi dăm ceva înapoi. a explicat Petru Movilă.

Petru Movilă a sancționat comportamentul nefiresc al lui Cossete Chichirău care a adresat injurii în Consiliul Local

Președintele PMP Iași, Petru Movilă, a dezvăluit faptul că a fost patru mandate parlamentar și a ocupat și funcții de consilier, dar niciodată nu a avut un comportament atât de suburban. Acesta i-a invitat pe parlamentarii care au avut un limbaj suburban să vină să spună ce proiecte au făcut pentru Iași.

(…)Al treilea lucru foarte important. Am fost parlamentar patru mandate, am venit la ședințe de Consiliu Local și Consiliu Județean și este foarte important să vă spun că, de când sunt City Manager al municipiului Iași, într-o alianță transparentă, publică și asumată, nu pe sub masă sau furată, am văzut foarte puțini politicieni cu responsabilități naționale care să vină să îi intereseze de proiectele municipiului Iași. V-aș invita într-o altă ședință să veniți să ne spuneți și dumneavoastră, amical, care sunt proiectele pe care le-ați susținut pentru municipiul Iași. Dumneavoastră și alți parlamentari. a explicat Petru Movilă.

Bugetul municipiului Iași îndeplinește toate condițiile legale

Petru Movilă a ținut să sublinieze faptul că bugetul municipiului Iași îndeplinește toate condițiile legale. În contextul în care actele au fost verificate atât de secretarul general al CL cât și de Instituția Prefecturii Iași:

Este un moment important pentru municipiul Iași, pentu noi toți, pentru că așteptările ieșenilor, ale noastre sunt cât se poate de mari. În primul rând aș vrea să vă spun de la început că eu și colegii mei consilieri PMP nu am agreat și nu agreăm un asemenea limbaj. Am fost ales local, am fost parlamentar, am avut polemici cu foștii primari, insă niciodată nu am folosit asemenea cuvinte. Al doilea lucru foarte important, legalitatea procedurilor din CL a fost asigurată și garantată de secretarul general al CL dar și de prefectul județului Iași. Din acest punct de vedere, procedurile realizate, hotărârile CL au respectat întotdeauna condițiile de legalitate. Un lucru extraordinar de important pentru că această verificare multiplă, din interiorul Consiliului Local datorită secretarului general și a Instituției Prefectului au generat practică și procedura pe care noi o avem și nu avem hotărâri de CL sau alte proceduri respinse.

Comments are closed.