Prima pagină » Local » Președintele PMP Iași, Petru Movilă: „Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale sunt de acord cu măsurile propuse de guvern pentru compensarea şi plafonarea preţurilor la energie și gaze naturale”
Președintele PMP Iași, Petru Movilă:

Președintele PMP Iași, Petru Movilă: „Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale sunt de acord cu măsurile propuse de guvern pentru compensarea şi plafonarea preţurilor la energie și gaze naturale”

18 ian. 2022, 20:00,
în Local
Președintele PMP Iași, Petru Movilă a spus prin intermediul unei postări făcute pe pagina lui personală de Facebook că preţul la energia electrică va fi plafonat la 80 de bani pentru un kilowatt-oră. Mai mult, acesta susține că liberalizarea prețurilor s-a făcut la întâmplare și este clar că încă nu există o viziune comună în coaliție.
Furnizorii de energie electrică şi gaze naturale sunt de acord cu măsurile propuse de guvern pentru compensarea şi plafonarea preţurilor la energie și gaze naturale. Preţul la energia electrică va fi plafonat la 80 de bani pentru un kilowatt-oră, pentru un consum de cel mult 500 de kilowaţi lunar. La gaz, plafonarea va fi de 31 de bani pentru un kilowatt-oră, la un consum de pînă la 1.500 de kilowaţi-oră în decurs de cinci luni.
De la bun început, liberalizarea prețurilor s-a făcut la întâmplare, fără un plan bine conceput de autorități astfel încât, companiile și cetățenii să nu fie puși în situația de a nu putea plăti facturile. Mai ales că această liberalizarea a prețurilor a venit într-un moment complet inoportun din cauza problemelor economice și financiare provocate de pandemia de COVID.
Facturile majorate și bâlbâielile autorităților au creat panică.
Din păcate, e clar că încă nu există o viziune comună în coaliție, iar acesta este un alt subiect de sfadă între PNL și PSD.
Clar ca sunt si partidele de opozitie care nu vorbesc nimic despre aceasta tema sau nu isi asuma erorile anterioare.
Cum se va sfârși? Sperăm, cât mai repede și cu bine, dacă cei mai sus amintiți vor înțelege să devină responsabili. Cert, castigatorii vor fi romanii.

Comments are closed.

`
`