Prelegeri despre inovare în sistemul agro-alimentar sustenabil, pentru studenții USV Iași

de: BZI.ro
15:28, 09 mai 2022

Studenții Facultății de Agricultură, din cadrul Universității de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, vor avea parte de o serie de prelegeri susținute de importați reprezentați din agribusiness menite să-i conecteze cu aspectele practice din mediul privat.

Astfel, mâine, 10 mai 2022, cu începere de la ora 10, în amfiteatrul A4 situat în clădirea principală a USV Iași va avea loc întâlnirea cu reprezentantul în zona Moldovei a Companiei Syngenta, unul din cel mai important jucător pe piața produselor dedicate protecției plantelor și semințelor.

Dr. ing. Ioan Neștian, absolvent al Facultății de Agricultură, actualmente director regional vânzări – East Romania, le va vorbi studenților despre „Cultura florii soarelui – prezent, viitor și provocări”, dar și despre alte teme de interes precum nevoia de inovare într-un sistem agro-alimentar sustenabil și cum poate inovarea să sporească sustenabilitatea agricolă într-un mod holistic, cu beneficii pentru toată lumea, de la fermieri la consumatori, în același timp cu efectele schimbărilor climatice.

„Parteneriatele dintre firmele din mediul privat și Facultatea noastră s-au dovedit a fi foarte utile studenților. Pe lângă burse în bani, premii în tablete sau alte instrumente care să-i ajute în procesul de învățare, tinerii au parte și de numeroase beneficii și la nivel informațional. Organizăm aceste prelegeri pentru ei, abordând subiecte importante pe agenda mondială”, a declarat conf. univ. dr. Denis Țopa, decanul Facultății de Agricultură a USV Iași.

Alte prelegeri pentru studenții Facultății de Agricultură sunt prevăzute pentru datele de 16 și 24 mai cu reprezentanți ai distribuitorilor de utilaje agricole – APAN Agriculture Equipments și Agricover – firmă ce reunește într-un portofoliu complex linii de business, soluții și tehnologii de ultimă generație care aduc plus valoare în afacerile fermierilor, în activitățile de zi cu zi din fermă și, implicit, transformă agricultura din România.