Pregătiri pentru venirea iernii pe care trebuie să le faci toamna

de: BZI.ro
14:02, 21 oct. 2019

Pregătiri pentru venirea iernii. Iată care sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie să le faci toamna ca să fii pregătit pentru venirea iernii.

Te gândești să începi pregătirea pentru iarnă și vrei să nu te ia prin surprindere sezonul rece? Iată câteva lucruri pe care să le faci înainte că frigul să se instaleze de-a binelea.

Pregătiri pentru venirea iernii

1. Fă o vizită la medic pentru analize preventive și tratarea posibilelor probleme de sănătate. Toamna și iarna sunt anotimpurile în care gripă și răceala își fac de cap, așa că ia niște multivitamine sau tratamente naturiste. Astfel îți vei îmbunătăți sistemul imunitar și vei ține neplăcerile departe de tine.

2. Echipează-ți mașina pentru iarnă. Poate nu e locul potrivit în care să discutăm asemenea subiecte, dar dacă ai ști câte persoane cunosc ce au uitat, pur și simplu, de cauciucurile de iarnă. Nu-mi doresc să te prindă zăpezile pe nepregătite, așa că un reminder nu strică.

Mare grijă la alimentaţie

3. Ajustează-ți alimentația. Odată cu venirea sezonului rece, se recomandă să fim ceva mai atenți la alimentație. Mișcarea și exercițiile fizice se întâmplă mai rar, iar plimbările lungi prin parc au devenit ore de stat pe canapea. Avem nevoie de o alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, pentru a aduce organismului apotrul necesar de nutrienți și pentru a păstra corpul la o temperatură constantă.

4. Pregătește-ți tenul și pielea pentru iarnă. Piele moartă, buze uscate și crăpate, roșeață și obraji cu scoarță – toate sunt urmări ale schimbărilor termice prin care trecem în acest sezon. Nu lăsa frigul să-ți afecteze pielea: elimină celulele moarte prin exfoliere, iar apoi hidratează intens fiecare centrimetru.

5. Stocuri de alimente. Dacă îți permite bugetul și timpul, cumpără alimente în plus pe care să le ai mereu în casă, de rezervă. Îți vor prinde bine niște provizii din produse uzuale precum cafea, făină, zahăr, etc. Vor fi zile în care nu-ți vine să fugi la magazinul din colț când vântul, gerul sau chiar zăpada te sperie chiar și prin fereastră.

Pregătiri pentru venirea iernii. Verificarea garderobei

6. Revizuiește-și garderoba. Scoate hainele de iarnă, fă inventarul, vezi ce lipsește și ce trebuie înlocuit. Dacă ai nevoie de un palton, poate nu e cea mai bună idee să aștepți până la -20 grade ca să-ți cumperi unul. La fel și pentru mănuși, fulare, ghete, pulovere groase – ține-le pe toate la îndemână, de acum încolo poți avea oricând nevoie de ele.

7. Confortul casei tale. O mare parte din perioada care urmează o vei petrece în casă, așa că amenajează-ți locuită pentru iarnă, într-un stil cât mai confortabil și prietenos. Păstrează aproape lumânările, păturica pufoasă și băuturi calde (ceaiuri, ciocolată caldă) cu care să te răsfeți în serile lungi și întunecoase. Dacă ești în pană de idei, Pinterest îți vine în ajutor cu tot felul de sugestii de amanejare interioară.

Esențiale pentru iarnă

8. Șosete, pijamale flaușate, halate călduroase, papuci de casă pufoși – sunt doar câteva exemple de articole esențiale pentru vreme rece. Pe lângă faptul că ne țin de cald, sunt atât de confortabile și plăcute la atingere!

9. Wishlist cu filme de văzut, cărți de citit. Maraton de vizionare a serialelor, lecturi ce te țin cu ochii deschiși până la cele mai întunecate ore ale nopții, îți sună cunoscut? Fă-ți din timp o listă cu filmele pe care vrei să le vezi și cărțile preferate. Astfel nu vei mai avea de căutat prea mult, atunci când îți vine cheful de-a te relaxa pentru câteva ore.

10. Pregătește-ți animalul de companie pentru iarnă. În cazul în care ai un animal de companie, amintește-ți că și el are nevoie de puțină atenție înainte de venirea iernii. Nu uita de controlul medical, eventualele vaccinuri și pregătirea „hăinuțelor” de iarnă, dacă este cazul. Iar dacă ai pe lângă casă un blănos ca al meu, ce trebuie tuns, poate ar fi mai bine să iei măsuri înainte să vină frigul cel mare.

Pregătiri pentru venirea iernii. Nu uita de plante

11. Pregătește-ți plantele. În funcție de specie, unele plante din grădină, cât și cele de apartament au nevoie de tratament special. Alocă-ți timp pentru fiecare în parte, nu vrem să le găsim înghețate.

12. Curățenia de toamnă/iarnă – Câte bordeie, atâtea obiceie! Fiecare știe cum își organizează locuința, însă dacă îți propui activități de curățenie pentru următoarea perioadă, mai bine te-ai apuca de treabă. E mult mai greu să scuturi covoarele sau să ștergi geamurile când afară e gerul Bobotezei.

Tu cum te pregătești pentru venirea sezonului rece?