Prăjitură simplă din 3 ouă. Cum să pregătești acasă un desert pufos și aromat

de: Mirela Todosi
08:26, 03 nov. 2023

Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu, putem face rapid o prăjitură simplă din 3 ouă. Această prăjitură are o savoare deosebită, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat și vom obține o prăjitură gustoasă și rafinată. Iată cum să pregătești acasă un desert pufos și aromat.

Prăjitură simplă din 3 ouă

Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura simplă din 3 ouă. Aceasta se face foarte ușor, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.

Prăjitura simplă din 3 ouă este ideală de servit la orice ocazie, fie că este vorba de o masă festivă, de o zi aniversară, fie de o zi obișnuită în care dorim să ne răsfățăm cu ceva dulce. Pe lângă această prăjitură aromată și pufoasă, putem pregăti și o prăjitură cu gem și bezea.

Pentru iubitorii de deserturi cu aromă de cafea, ideal este un tiramisu fără ouă și cu blat însiropat. Acest desert va fi o adevărată încântare pentru simțuri.

Apreciate de cei de la masă sunt și prăjiturile bunicii, gustoase, aromate și fragede. Cu siguranță acestea le vor aminti tuturor de vremea copilăriei. Prăjitura simplă din 3 ouă este desertul perfect la orice masă. Prăjitura este pufoasă, are o savoare aparte și un aspect deosebit și se face rapid, cu doar câteva ingrediente.

Rețeta cu care vei obține un desert încântător

Pentru delicioasa prăjitură din 3 ouă vom avea nevoie de 3 ouă, 150 g de zahăr, 150 g de făină, 1 praf de copt, esență de vanilie și zahăr pudră.

Mai întâi se separă albușurile de gălbenușuri. Gălbenușurile se bat spumă într-un bol împreună cu zahărul apoi se adaugă esența de vanilie. După aceea se încorporează făina și praful de copt și se amestecă din nou până când toate ingredientele se omogenizează.

În alt bol se bat spumă albușurile apoi se toarnă în compoziția de gălbenușuri. Amestecul obținut se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și unsă cu ulei. În blatul de prăjitură se pun fructe tăiate cubulețe. Fructele pot fi alese după preferințe, de la mere, pere, caise, vișine și multe altele.

Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat și se porționează pentru a fi servită.  Pentru decor putem alege fructe proaspete, fulgi de ciocolată sau un sos de caramel.

Prăjitura simplă din 3 ouă este gustoasă, pufoasă și aromată, fiind ideală de servit la orice masă. Acest desert merge de minune și dimineața alături de o cafea aromată, dar și pe timpul zilei, când dorim să ne răsfățăm cu o prăjitură savuroasă. Acest desert poate fi transformat foarte ușor într-un pandișpan aerat și gustos. Prăjitura simplă din 3 ouă poate fi ornată cu frișcă, cu sos de ciocolată sau cu o glazură cu alune și ciocolată. Pentru a oferi desertului un plus de savoare, putem însiropa blatul foarte ușor. Această prăjitură le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.