Prăjitură simplă cu mascarpone și pișcoturi. Descoperă o rețetă gustoasă și fără coacere

de: Redacția BZI
13:51, 16 ian. 2025

Prăjitura simplă cu mascarpone și pișcoturi este o rețetă extrem de ușoară și rapidă de pregătit. Este un desert delicios ce va cuceri prin gust, textură și aromă. Pișcoturile sunt gustoase, aromate, practice și se găsesc ușor pe rafturile magazinelor.

Decoperă o rețetă pentru o prăjitură cu mascarpone pregătită rapid, fără coacere, fiind un desert ușor de realizat, format din doar câteva ingrediente. Acest desert de casă extrem de gustos și răcoritor poate fi pregătit într-un timp scurt, perfect pentru a satisface pofta ta de dulce.

Prăjitură simplă cu mascarpone și ciocolată

Prăjitura cu mascarpone este o rețetă simplă, delicioasă și aromată. Gustul fulgilor de cocos în combinație cu crema de mascarpone e cu siguranță pe placul tuturor. În cazul în care vrei, poți decora cea mai simplă prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone cu ciocolată albă sau neagră, în funcție de preferințe. Aceasta îi va oferi un plus de aspect. Dacă deserturile fără coacere se numără printre preferatele tale, poți testa și o rețetă de prăjitură cu biscuiți și budincă de vanilie.

Desertul se prepară rapid, fără coacere și trebuie neapărat încercat, nu ai cum să-l ratezi. Pentru a realiza această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone ai nevoie de 40 de pișcoturi, dar și de ingredientele următoare: pentru cremă: 250 g mascarpone; 100 ml smântână pentru frișcă; 2 linguri de zahăr pudră; vanilie (o linguriță extract sau o lingură de esență).

Pentru însiropat pișcoturile: 250 ml lapte1 lingură cu vârf de zahăr pudră și vanilie (o linguriță extract sau o lingură de esență). Pentru decor ai nevoie de 50-60 g fulgi de cocos, 50 g ciocolată albă și 50 g ciocolată neagră.

Este dovedit faptul că, atunci când ești organizat în bucătărie și știi exact pașii pe care trebuie să-i urmezi, lucrurile se simplifică considerabil. Pentru a te mișca cu ușurință atunci când gătești, poți să aduci pe bancul de lucru toate ingredientele necesare în procesul de preparare al mâncării.

Cum se prepară crema de mascarpone

Primul pas atunci când începi să prepari această prăjitură cu pișcoturi și cremă de mascarpone e să te apuci de pregătirea cremei. Pune crema de mascarpone într-un bol, adaugă smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și mixează până când acestea se omogenizează perfect.

Rezultatul trebuie să fie o cremă consistentă și cu o textură fină. Transferă mai apoi crema într-un poș. Pasul următor este să amesteci laptele cu zahărul pudră, să adaugi esența de vanilie sau extractul. După ce crema este gata, te poți apuca de montat această delicioasă prăjitură simplă cu mascarpone.

Primul dată trebuie să însiropezi bine pișcoturile în laptele amestecat cu zahărul pudră și vanilia. Doar câte două piscoturi deodată, ca să nu se înmoaie prea tare, iar aspectul final să lase de dorit. Pune crema din poș pe toată lungimea pișcoturile și mai apoi adaugă peste ea un alt pișcot. Ultimul pas constă în faptul că după ce au fost asamblate, perechile de pișcoturi de trec printr-un strat de nucă de cocos.

Continuă așa până când pișcoturile și crema s-a terminat. Topește ciocolata albă sau neagră și decorează această prăjitură cu pișcoturi și crema de mascarpone după bunul plac. E foarte important ca prăjiturelele să stea la rece câteva ore sau chiar pe tot parcursul unei nopți.

Sunt absolut delicioase a doua zi. Nu ezita să faci această prăjitură simplă cu mascarpone și pișcoturi, gustul ei inconfundabil te va face să repeți cu siguranță această rețetă.