Prăjitura ,,leneșului’’ cu mere: Un deliciu gata în doar câteva minute!
Ați primit prea multe mere de la bunica și nu știți cum le puteți folosi sau a apărut cel mai nou serial pe Netflix și nu puteți să-l vizionați fără o gustare proaspătă, sățioasă, moale și caldă? Pentru asta avem cea mai inspirată idee pentru gospodine, o prăjitură cu mere, cunoscută și sub numele de ,,Prăjitura leneșului” sau ,,Prăjitura pe repede înainte’’. Aceasta este una dintre rețetele la care apelăm într-o zi leneșă de duminică. Ce poate fi mai frumos decât un desert gata în câteva momente?
Tuturor ne plac rețetele cu mere, iar aceasta este una dintre prăjiturile cu mere clasice, având o umplutură irezistibilă făcută acasă. De la merele la cuptor la plăcinta cu mere și să nu uităm de vedeta zilei, prăjitura cu mere. Dacă ești un fan al merelor, această rețetă trebuie încercată cu siguranță. Citiți cu atenție modul nostru de preparare și vă garantăm că nu veți renunța până nu încercați și voi rețeta.
Prăjitura ,,leneșului’’ cu mere: Ingredientele unui gust senzațional
Ingredientele de care aveți nevoie le puteți găsi în bucătăria oricărei gospodine, și anume 4 ouă, 1 cană de iaurt, 1 cană de zahăr, 9 linguri de ulei vegetal, 1 praf de copt și 2 căni de făină. Pentru umplutură veți avea nevoie de un 1 kg de mere, 3 linguri de ulei vegetal, 1 lingură scorțișoară și 3 linguri de griș.
După cum bine știți deja din numele prăjiturii, ea poate fi gătită mai repede decât te poți ridica din pat într-o zi de duminică, astfel modul de preparare este foarte simplu. Astfel, se bat ouăle cu zahărul până când zahărul este topit, după acest pas urmează adăugarea uleiului și a iaurtului, iar apoi făina și praful de copt. Dacă doriți, puteți adăuga și puțină vanilie.
După finalizarea acestor pași, trebuie să împărțiți amestecul în două părți egale, iar una dintre cele două părți trebuie să fie pusă într-o tavă unsă cu dimensiunea de 25×35 cm. Această tavă se pune într-un cuptor preîncălzit la 190 de grade.
Sfaturi simple pentru o umplutură perfectă
În 10 minute ar trebui să fie gata. Între timp, spălați merele și curățați-le. Se călesc cu zahărul, apoi se adaugă grișul. Dacă sunteți fani ai scorțișoarei, puteți să presărați puțin peste ele. Următorul pas al preparării este îndepărtarea tăvii de la cuptor. Se așază uniform umplutura de mere pe tot aluatul copt, iar peste se pune cealaltă jumătate din amestecul împărțit anterior. Introduceți tava în cuptorul preîncălzit și lăsați-o să se coacă 50-60 de minute până când va căpăta o culoare maronie.
În final, presărați zahăr pudră peste prăjitură, lăsați-o să se răcească și apoi savurați-o cu ceai sau o cană de lapte alături de cei dragi. Nu uitați să le povestiți și bunicilor cum ați folosit sacul de mere adus de ei. Și cel mai important, pozați prăjitura pentru a arăta și mămicilor sau gospodinelor cum vă delectați în cele mai leneșe zile.