Prăjitură întoarsă cu mere. Desertul care îți va aminti de copilărie
Dacă vrem să pregătim un desert savuros după rețeta bunicii, putem face o prăjitură întoarsă cu mere. Pentru aceasta avem nevoie de câteva ingrediente și de un strop de imaginație, iar la final vom obține un adevărat deliciu. Prăjitura întoarsă cu mere merge servită la orice masă și la orice ocazie alături de alte preparate gustoase și aromate. Iată rețeta pentru dsertul care îți va aminti de copilărie.
Prăjitură întoarsă cu mere
Când vine vorba de rețetele de prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri culinare. Pe placul multora dintre noi sunt plăcintele gustoase și pufoase, umplute cu brânză și stafide, cu dulceață de casă sau cu diferite creme.
Pentru gustoasele plăcinte cu brânză sărată vom avea nevoie de 300 g de făină, 120 g de unt, 1 lingură de zahăr și 2 linguri de smântână, ingrediente necesare pentru aluat. Pentru umplutură vom folosi 500 g de brânză de vaci, 2 linguri de smântână, 150 g de stafide, 1 pliculeț de zahăr vanilat, 3 ouă și coaja rasă de la o lămâie sau de la o portocală. Pentru ornat putem folosi zahăr vanilat și miez de nucă.
Pentru iubitorii de deserturi făcute ca în vremea copilăriei ideală este o prăjitură întoarsă cu mere. Aceasta se face rapid, cu ingrediente alese cu grijă și cu un strop de îndemânare. Prăjitura întoarsă cu mere poate fi ornată cu zahăr vanilat, cu mere rase sau cu pudră de cacao. Prăjitura întoarsă cu mere poate fi servită la orice masă, mai ales la mesele de sărbătoare în familie. Acest desert îi va cuceri cu siguranță pe cei dragi.
La fel de bine putem face și un chec cu mere caramelizate. Checul poate fi făcut simplu, în două culori, cu cremă, cu nucă și stafide, cu mere coapte, cu fructe uscate sau cu dulceață. Pe lângă acest deliciu irezistibil, putem să facem la ceas aniversar și nu numai o prăjitură cu iaurt și ouă. Delicioasa prăjitură este ușor de făcut și va fi pe placul tuturor.
Rețeta unui desert de casă gustos și aromat
Pentru o prăjitură întoarsă cu mere vom avea nevoie de 6 mere, 200 g de zahăr brun, 100 g de zahăr, 3 ouă, 125 g de făină, praf de sare, 1 linguriță de unt și esență de vanilie.
Într-o cratiță se pune zahărul brun la caramelizat apoi se toarnă caramelul într-o tavă unsă cu unt. Peste caramel se pun merele tăiate felii subțiri. După aceea se mixează într-un bol albușurile cu un praf de sare. Se pune ulterior zahărul tos și esența de vanilie și se amestecă din nou.
Se toarnă peste albușuri și gălbenușurile bătute spumă apoi se încorporează făina. Se toarnă compoziția obținută peste merele din tavă. Se pune prăjitura la cuptor timp de 30 de minute, iar când este gata se scoate desertul și se răstoarnă pe un platou pentru ca merele carmelizate să fie deasupra.
Prăjitura întoarsă cu mere este delicioasă, aromată și merge servită la orice masă și la orice ocazie. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui. Dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.