Prăjitură fără coacere cu budincă. Rețeta unui desert savuros și ușor de făcut
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un adevărat deliciu, putem pregăti o prăjitură fără coacere cu budincă. Aceasta are o aromă aparte, un aspect deosebit și este ideală la mesele festive alături de alte prăjituri gustoase. Prăjitura fără coacere cu budincă poate fi transformată într-un adevărat spectacol culinar dacă ținem cont de câteva trucuri simple. Iată rețeta unui desert savuros și ușor de făcut.
Prăjitură fără coacere cu budincă
La ceas aniversar, putem să îi cucerim pe cei de la masă cu o prăjitură fără coacere cu budincă. Aceasta este delicioasă și pe placul multora dintre noi, iar dacă adăugăm câteva arome inedite, la final vom obține un desert irezistibil. Prăjitura fără coacere cu budincă poate fi făcută la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert gustos, aromat și cremos.
Pentru iubitorii de deserturi tradiționale, putem pregăti și o prăjitură Albă ca Zăpada după rețeta veche a bunicii. Acest desert este unul rafinat și ideal de făcut la mesele de sărbătoare alături de alte bucate alese. Dacă vrem să readucem la masă aromele din vremea copilăriei, putem pregăti rapid o prăjitură cu mere caramelizate. Această prăjitură savuroasă îi va cuceri cu siguranță pe musafiri.
Prăjitura fără coacere cu budincă este desertul copilăriei și poate fi făcut cu ușurință acasă, ținând cont de câteva trucuri din rețeta de odinioară a bunicii.
Cum să pregătești acasă un desert perfect pentru cei dragi
Pentru savuroasa prăjitură fără coacere cu budincă vom avea nevoie de 1 kg de biscuiți simpli, 500 ml de lapte, 6 gălbenușuri, 200 g de zahăr, 50 g de zahăr vanilat, 1200 ml de lapte, 100 g de amidon de porumb, 50 g de făină, 250 g de unt, 1 linguriță de esență de vanilie, 1 praf de sare și 100 g de ciocolată amăruie. Mai întâi se prepară budinca de vanilie. Se pun gălbenușurile într-o cratiță apoi se adaugă peste ele sarea și zahărul și se amestecă foarte bine până când se obține o compoziție spumoasă. Se toarnă după aceea laptele și amidonul de porumb împreună cu făina.
Restul de lapte se pune la fiert într-o oală, iar când clocotește se adaugă compoziția făcută anterior din gălbenușuri și amidon de făină. Se amestecă foarte bine cu un tel până când toate ingredientele se omogenizează. Se lasă la fiert delicioasa budincă până când capătă o consistență cremoasă. După ce se ia de pe foc se adaugă esența de vanilie. Se acoperă budinca cu o folie și se lasă să se răcească. Când budinca este călduță se adaugă untul moale bătut cu zahărul vanilat și se încorporează în budincă.
Ultimul pas este montarea prăjiturii fără coacere cu budincă. Într-o tavă dreptunghiulară se așază un rând de biscuiți trecuți prin lapte. Peste primul strat de biscuiți se adaugă un strat de budincă și se uniformizează. Se mai pune un strat de biscuiți apoi încă un strat de budincă de vanilie. Se procedează la fel până când se termină biscuiții și budinca. Ultimul strat trebuie să fie cu budincă, apoi când prăjitura este gata se pune la frigider timp de 3 ore. Se scoate după aceea de la rece și se decorează cu fulgi de ciocolată amăruie. Cu siguranță vom obține la final un adevărat deliciu.
Prăjitura fără coacere cu budincă este gustoasă, aromată și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert este ușor de făcut, iar dacă ținem cont de câteva trucuri din rețeta bunicii, succesul culinar va fi garantat.