Prăjitură deșteaptă cu 4 ouă. Un desert care te va cuceri imediat
Dacă vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un desert aromat, pufos și gustos, ideală este o prăjitură deșteaptă cu 4 ouă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Iată cum poți pregăti acasă un desert care te va cuceri imediat.
Prăjitură deșteaptă cu 4 ouă
Când vine vorba de rețetele de desert, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de trucuri. Una dintre cele mai apreciate prăjituri este gustoasa prăjitură deșteaptă cu 4 ouă. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Prăjitura deșteaptă cu 4 ouă merge de minune la mesele festive, dar poate fi pregătită și ori de câte ori vrem să ne răsfățăm papilele gustative cu un adevărat deliciu. Acest desert le va aminti celor dragi de vremea copilăriei.
Pe lângă prăjitura deșteaptă făcută cu 4 ouă, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură cu morcov. Aceasta are o savoare deosebită și o textură pufoasă. Pentru iubitorii de delicii făcute după rețeta bunicii, ideală este o prăjitură negresă cu glazură de ciocolată. Aceasta le va aminti celor de la masă de vremea copilăriei. Prăjitura negresă poate fi făcută de post, cu nucă și cacao, dar la fel de bine poate fi pregătită cu lapte și ornată cu un sos de ciocolată. Pentru decor putem opta și pentru niște fulgi de ciocolată sau de cocos.
Prăjitura deșteaptă cu 4 ouă este pe placul multora dintre noi. Savuroasă, pufoasă și aromată, aceasta merge de minune la orice masă. Poate fi servită și dimineața, la micul dejun, alături de o cafea aromată și parfumată. Dacă ținem cont de câteva secrete culinare, la final vom obține un adevărat deliciu, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație.
Rețeta unui desert de casă pufos și gustos
Pentru delicioasa prăjitură deșteaptă cu 4 ouă vom avea nevoie de 4 ouă, 10 linguri de zahăr, 10 linguri de făină, 250 g de unt, 1 l de lapte, 1 praf de sare și esență de vanilie.
Mai întâi se topește untul. După aceea se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează albușurile până devin spumoase. În bolul cu gălbenușuri se pune zahărul și esența de vanilie. După ce compoziția de gălbenușuri capătă consistența unei creme se adaugă untul.
Se toarnă treptat laptele apoi se încorporeazză și făina. Se adaugă spuma de albușuri și se amestecă totul foarte bine. Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se pune tava la cuptor timp de o oră. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit apoi se porționează pentru a fi servită. Acest desert poate fi ornat cu frișcă sau cu fructe proaspete.
Prăjitura deșteaptă făcută cu 4 ouă este pufoasă, aromată și ideală de servit la orice masă. Rețeta este simplă și la îndemâna oricui, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, la final ne vom răsfăța papilele gustative cu un adevărat deliciu. Prăjitura deșteaptă se poate face cu un blat pufos și însiropat. Putem pregăti și o cremă rafinată pentru acest desert. Rețeta poate fi adaptată după gust și preferințe.