Prăjitură cu mere și fulgi de ovăz – Desert de zile mari
Pentru o zi de frupt, ai putea găti, spre exemplu, nişte varză cu ciolan, iar ca desert o prăjitură cu mere şi fulgi de ovăz. Dacă mai pui alături şi o ciocolată caldă, meniul e complet. Ce zici dacă ai testa o prăjitură cu mere şi fulgi de ovăz? Se spune că e de origine nemţească, deci sigur va avea gust tare bun.
Lista de ingrediente o găseşti mai jos. În cazul în care nu vrei să pui margarină, adaugă nişte unt. Gustul nu se va schimba în nici un caz. Spor la gătit şi poftă bună!
Ingrediente:
- 3 mere acrișoare
- 2 linguri nectar de mere
- 60 g zahăr brun
- 50 g făină
1 linguriță praf de copt - 3 linguri lapte
- 125 g fulgi de ovăz
- 1 praf sare
- 1/2 linguriță scorțișoară
- 300 g iaurt
- 3 ouă
- 150 g margarină
Mod de preparare:
Mixează spumă zahărul, margarina şi sarea. Adaugă pe rând ouăle. Omogenizează şi lăsă deoparte. Amestecă făina cu fulgii de ovăz şi cu praful de copt. Adaugă apoi laptele şi omogenizează. Amestecă acest conţinut cu primul. Tapetează o tavă cu hârtie de copt şi pune trei sferturi din aluat în tavă.
Spală merele, curăţă-le şi taie-le felii. Pune-le peste blat. Acoperă-le cu restul de blat. Bagă tava în cuptor pentru circa 40 de minute, la 180 de grade Celsius.
După ce e gata, scoate prăjitura şi, cât încă e fierbinte, unge-o cu nectarul de mere şi las-o la răcit. Amestecă iaurtul cu scorţişoară şi serveşte împreună cu această prăjitură cu mere şi fulgi de ovăz.
Fulgi de ovăz – Beneficii pentru sănătate
Fulgii de ovăz sunt nişte cereale care provin din planta de ovăz. Se pot prepara cu iaurt, apă sau lapte. Bineînţeles, în bol poţi adăuga diverse bucăţele de fructe.
Uite de ce e bine să incluzi în dieta săptămânală fulgii de ovăz:
- dau saţietate, deci te ajută inclusiv să slăbeşti;
- conţin carbohidraţi şi fibre;
- sunt o sursă excelentă de minerale şi vitamine;
- au antioxidanţi;
- scad colesterolul rău din sânge;
- ţin sub control nivelul de zahăr din sânge;
- ameliorează diverse simptome cauzate de unele afecţiuni ale pielii.