Prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Un deliciu care îți va aminti de copilărie

de: Mirela Todosi
08:31, 25 oct. 2023

Multe gospodine pregătesc pentru cei dragi o prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Acest desert este aromat, pufos și incredibil de gustos, iar pentru un plus de savoare, blatul poate fi însiropat după preferințe. Dacă adăugăm și un pic de scorțișoară și esență de rom, prăjitura va fi un adevărat spectacol culinar. Iată rețeta cu care vei pregăti un deliciu care îți va aminti de copilărie.

Prăjitură cu mere și blat de pandișpan

Dacă vrem să îi răsfățăm pe cei dragi cu un desert încântător, putem face o prăjitură cu mere și blat de pandișpan. Delicioasa prăjitură este ideală de servit la orice masă, indiferent de ocazie. Pentru acest desert avem nevoie de câteva ingrediente alese cu grijă și de un strop de imaginație, iar succesul culinar va fi garantat.

Pentru iubitorii de deserturi ca în vremea copilăriei ideală este o prăjitură cu iaurt și ouă. Gustoasă, fină și pufoasă, aceasta îi va cuceri pe cei de la masă. Prăjitura cu mere poate fi făcută cu scorțișoară, cu esență de rom sau de vanilie, iar dacă adăugăm un blat de pandișpan însiropat, la final ne vom încânta papilele gustative.

La fel de bine putem să facem acasă o prăjitură cu gem și nucă. Când vine vorba de prăjiturile făcute cu gem și dulceață de casă, rețetele sunt diverse și pot fi adaptate după preferințe.

Prăjitura cu mere și blat de pandișpan se face rapid, se poate servi chiar și dimineața alături de o cafea aromată și este ideală de pregătit la mesele festive.

Rețeta bunicii pentru un desert savuros

Pentru delicioasa prăjitură cu mere și blat de pandișpan vom avea nevoie de 4-5 mere bine coapte, 6 ouă, 6 linguri de ulei, 200 g de zahăr, 300 g de făină, 1 pliculeț de praf de copt și coajă rasă de lămâie.

Mai întâi se pregătesc merele pentru prăjitură. Acestea se spală apoi se lasă la scurs. După aceea se pregătește aluatul de pandișpan. În două boluri se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile foarte bine până devin spumoase. La fel se procedează și cu gălbenușurile. În compoziția de albușuri se pune zahărul și se mixează din nou. După aceea se încorporează gălbenușurile, se adaugă puțin ulei apoi se amestecă din nou.

În compoziția obținută se adaugă coaja rasă de lămâie, apoi făina și praful de copt. După ce toate ingredientele s-au omogenizat se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se pun în compoziția de pandișpan.

Se pregătește o tavă tapetată cu hârtie de copt și se toarnă compoziția obținută. Prăjitura cu mere și blat de pandișpan se dă la cuptor timp de 40 de minute. Se poate verifica dacă desertul este copt suficient aplicând testul cu scobitoarea. Când este gata, se scoate prăjitura din cuptor, se lasă la răcit apoi se pudrează cu zahăr vanilat. Cu siguranță desertul va fi o adevărată încântare pentru papilele gustative.

Prăjitura cu mere și blat de pandișpan are o savoare aparte și este ideală de servit la mesele festive. Acest desert este pufos, aromat și ușor de făcut, cu doar câteva ingrediente.