Prăjitură cu lămâie simplă. Un desert perfect în zilele de vară
Dacă vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert aromat, gustos și rafinat, putem face rapid o prăjitură cu lămâie simplă. Aceasta se prepară imediat, cu doar câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu. Iată cum poți pregăti un desert perfect în zilele de vară.
Prăjitură cu lămâie simplă
Când vine vorba de desert, doamnele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu lămâie simplă. Aceasta este cremoasă, rafinată și are un aspect deosebit, fiind ideală la mesele festive.
Prăjitura cu lămâie simplă este perfectă și în zilele de vară, fiind un desert răcoritor și ușor. Pentru iubitorii de deserturi gustoase și dulci-acrișoare putem pregăti un cheesecake cu vișine. Acesta necesită mai mult timp de preparare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.
Prăjitura cu lămâie simplă este perfectă la orice ocazie și este adorată nu doar de cei mari ci și de copii. Acest desert răcoritor și gustos îi va cuceri pe toți cei de la masă.
Rețeta cu care vei pregăti un desert irezistibil
Pentru savuroasa prăjitură cu lămâie simplă vom avea nevoie de 4 ouă, 4 linguri de zahăr, 2 linguri de ulei, 4 linguri de făină, coajă rasă de lămâie, esență de vanilie și un vârf de linguriță de praf de copt, ingrediente necesare pentru blat. Pentru crema de lămâie vom folosi 3 ouă, 150 g de zahăr, 100 ml de zeamă de lămâie, 1 pliculeț de zahăr vanilat și 200 g de unt. Pentru glazură vom folosi 100 g de ciocolată albă și câteva linguri de lapte.
Mai întâi vom pregăti blatul pentru delicioasa prăjitură. Albușurile se bat spumă împreună cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se mixează până când se obține o bezea densă. După aceea, gălbenușurile se amestecă împreună cu uleiul, coaja rasă de lămâie și esența de vanilie. Compoziția obținută se pune peste bezea apoi se adaugă făina și praful de copt. Într-o tavă tapetată cu hârtie de copt se pune compoziția și se uniformizează. Se pune tava la cuptor timp de 30 de minute până când blatul se coace foarte bine. Când este gata, se pune blatul pe un grătar și se lasă la răcit.
Următorul pas constă în pregătirea cremei de lămâie. Se mixează mai întâi ouăle cu zahărul și zahărul vanilat până își dublează volumul. După aceea se toarnă sucul de lămâie apoi se pune crema la fiert la foc mic pe o baie de aburi. Când crema începe să se îngroașe se ia de pe foc și se lasă la răcit. Untul se adaugă în crema fierbinte și se amestecă din nou. Ulterior, vom pregăti glazura de ciocolată albă. Se rupe ciocolata în bucățele și se topește apoi se adaugă și câteva linguri de lapte pentru ca glazura să ajungă la consistența dorită. Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii cu lămâie.
Blatul se taie în 3 foi subțiri și se însiropează cu lapte îndulcit cu zahăr pudră vanilat. Peste prima foaie de blat se pune crema delicioasă apoi se mai așază o foaie de aluat și încă un strat de cremă. Se procedează la fel până când crema este gata. La final se toarnă glazura de ciocolată albă și se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore. La final, se scoate prăjitura de la rece și se porționează pentru a fi servită.
Prăjitura cu lămâie simplă este gustoasă, rafinată și ideală de pregătit la mesele festive. Aceasta se face rapid, cu câteva ingrediente, iar dacă ținem cont de câteva trucuri, succesul culinar va fi garantat.