Prăjitură cu foi și cremă de lămâie. Cum să pregătești acasă un desert gustos și rafinat
Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert savuros, putem face o prăjitură cu foi și cremă de lămâie. Aceasta este delicioasă, are o aromă aparte și un aspect deosebit. Prăjitura cu cremă de lămâie este ideală la mesele festive, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un desert irezistibil. Iată cum să pregătești acasă un desert gustos și rafinat.
Prăjitură cu foi și cremă de lămâie
Când vine vorba de gustoasele prăjituri de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete. Pe placul multora dintre noi este prăjitura cu foi și cremă de lămâie. Aceasta este aromată, gustoasă și rafinată, fiind un adevărat deliciu la mesele festive. Pentru ca succesul culinar să fie garantat și să obținem la final o prăjitură perfectă, trebuie să ținem cont de câteva trucuri simple.
Prăjitura cu foi și cremă de lămâie este nelipsită la ceas aniversar alături de alte deserturi cremoase și fine. Pe lista prăjiturilor adorate de cei de la masă este prăjitura grecească cu portocale. Aceasta are o savoare aparte, un aspect deosebit și se face foarte ușor dacă avem în vedere rețeta clasică.
De asemenea, pentru iubitorii de deserturi sofisticate ideală este și prăjitura imperială cu două straturi de cremă și cu blat pufos. Acest desert poate fi decorat cu fulgi de ciocolată neagră, cu fulgi de cocos sau cu bucăți de fructe. Prăjitura cu foi și cremă de lămâie este perfectă pentru ocaziile speciale, dar și ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un adevărat deliciu.
Rețeta cu care vei obține un desert aromat și rafinat
Pentru savuroasa prăjitură cu foi și cremă de lămâie vom avea nevoie de 4 albușuri, 150 g de zahăr, 150 g de nuci măcinate, 5 linguri de făină, 2 linguri de miez de nucă tăiat mărunt, 1 praf de copt, ingrediente pe care le vom folosi la pregătirea foilor cu nucă. Pentru foaia de cacao vom avea nevoie de 2 ouă, 80 g de zahăr, 3 linguri de apă, 1 lingură de cacao, 1 praf de copt și 100 g de făină. Pentru delicioasa cremă vom avea nevoie de 4 gălbenușuri, 150 g de zahăr, 2 linguri de făină, coaja rasă de la o lămâie, sucul de la o lămâie, o budincă de lămâie, 500 ml de lapte și 150 g de unt. Putem decora prăjitura cu 2 linguri de nucă măcinată sau cu fulgi de ciocolată neagră.
Mai întâi vom pregăti foile cu nucă. Se mixează albușurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul și se amestecă foarte bine până când obținem o compoziție spumoasă. După aceea se adaugă în albușurile bătute spumă nuca măcinată, făina amestecată cu praful de copt și după aceea se încorporează treptat făina. Se tapetează o tavă cu hârtie de copt și se întinde uniform jumătate din compoziție apoi se coace foaia timp de 20 de minute. La fel se procedează și cu a doua foaie cu nucă. Ulterior, vom face foaia de cacao. Se freacă gălbenușurile spumă împreună cu zahărul, apoi se bat spumă separat și albușurile și se toarnă peste gălbenușuri. Se adaugă apoi apa, făina, cacaua și praful de copt.
Compoziția obținută se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace timp de 20 de minute. După ce foile sunt gata, se pregătește crema pentru delicioasa prăjitură. Se prepară budinca apoi se mixează într-un bol gălbenușurile împreună cu zahărul și se toarnă după aceea sucul de lămâie, dar și răzătura de lămâie. La final se adaugă făina și se amestecă foarte bine până când toate ingredientele se omogenizează. Se pune crema la foc mic, iar când se îngroașă se ia de pe foc apoi se adaugă budinca și untul.
După aceea se asamblează delicioasa prăjitură. Se așază prima foaie cu nucă, apoi se pune o treime din crema de lămâie. După aceea se pune foaia de cacao peste care se întinde un alt strat de cremă. La final se acoperă cu a doua foaie cu nucă și se întinde restul de cremă deasupra peste care se adaugă nuca măcinată ca decor. Se pune prăjitura la frigider timp de câteva ore apoi se porționează pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert aromat și pe placul tuturor celor de la masă.
Prăjitura cu foi și cremă de lămâie este gustoasă, are un aspect deosebit și poate fi pregătită la mesele festive. Acest desert rafinat îi va cuceri pe musafiri, iar dacă ținem cont de câteva trucuri simple, la final ne vom încânta papilele gustative cu un adevărat deliciu.