Prima pagină » Culinar » Prăjitură cu cremă de portocale – Cel mai cremos și gustos desert de post
Prăjitură cu cremă de portocale – Cel mai cremos și gustos desert de post

Prăjitură cu cremă de portocale – Cel mai cremos și gustos desert de post

29 apr. 2020, 15:58,
în Culinar

Prăjitură de post, cu cremă de portocale – Cel mai gustos și cremos desert de post

Ingrediente necesare pentru blat (folosim o cană de 250 ml):

  • 3 pahare făină
  • 1 pahar ulei
  • 2 pahare zahăr, sau după gust
  • 2 pahare limonadă, sau apă
  • 80 g pudră de cacao
  • 1 praf de sare
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță oțet de 9%
  • 10 g zahăr vanilat

Pentru cremă:

  • 1 pahar zahăr
  • 7 linguri mari de griș
  • 1 l suc de portocale sau compot

Pentru glazură:

  • 3 linguri zahăr
  • 1 lingură ulei
  • 1 lingură mare pudră de cacao
  • 1 lingură făină
  • 1/2 pahar apă fiartă

Pentru decor:

  • miez de nucă

Mod de preparare:

Pregătim crema: amestecăm bine toate ingredientele într-o oală, apoi lăsăm deoparte. Într-un bol, cernem făina, adăugăm pudra de cacao, 1 pahar de limonadă, bicarbonatul, zahărul și zahărul vanilat, amestecăm cu un tel, după care punem încă un pahar de limonadă, oțetul și amestecăm până la omogenizare.

Tapetăm o tavă detașabilă cu hârtie de copt, turnăm compoziția în tavă și coacem 20 de minute, în cuptorul preîncălzit la 170 de grade Celsius. După 20 de minute, verificăm cu o scobitoare dacă e gata și lăsăm blatul să se răcească complet. După ce s-a răcit, tăiem în 4 blaturi subțiri.

Ne întoarcem la cremă: punem oala pe foc și aducem compoziția până la punctul de fierbere, amestecând constant și o mai fierbem la foc mic, în jur de 2 minute sau până se îngroașă. Turnă crema într-un bol și după ce s-a răcit un pic, băgăm la frigider să se răcească complet.

Batem cu mixerul crema rece până obținem o textură densă, de o culoare deschisă; punem deoparte. Într-o cratiță mică, punem făina, zahărul, pudra de cacao, amestecăm bine, turnăm uleiul și apa și punem pe foc moderat, amestecând continuu până se îngroașă.

Asamblare: lipim blaturile cu câte 3 polonice de cremă și le înțepăm cu o furculiță. Nivelăm părțile laterale și turnăm glazura peste tort, îl decorăm cu bucățele de miez de nucă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`