Prăjitură cu cacao și blat pufos. Un desert încântător și ușor de făcut

de: Mirela Todosi
13:42, 13 dec. 2023

Dacă vrem să ne răsfățăm acasă cu un desert savuros, putem pregăti o prăjitură cu cacao și blat pufos. Rețeta este simplă, la îndemâna oricui. Delicioasa prăjitură este aromată, gustoasă și are o textură aparte. Iată un desert încântător și ușor de făcut.

Prăjitură cu cacao și blat pufos

Când vine vorba de savuroasele prăjituri de casă, gospodinele pricepute în bucătărie se întrec în tot felul de rețete. De la gustoasele prăjituri cu cremă și blat pufos până la cele fără coacere, cu blat de biscuiți, toate sunt pe placul multora dintre noi.

Pentru iubitorii de deserturi aromate și cu o textură rafinată putem face o prăjitură cu cacao și blat pufos. Aceasta se face rapid, cu doar câteva ingrediente și un strop de imaginație. Prăjitura cu cacao este ideală de pregătit la masa de Crăciun sau de Revelion alături de alte deserturi alese.

Prăjitura cu cacao este adorată de cei de la masă. Acest desert poate fi servit la orice ocazie, chiar și dimineața alături de o cafea aromată.

Pe lângă acest deliciu, putem pregăti pentru cei dragi și o prăjitură krantz cu nucă și caramel. Aceasta este savuroasă și are un aspect deosebit, cucerindu-i pe musafiri. La fel de bine putem face și o prăjitură cu mere rase în aluat. Prăjitura cu mere va aminti de vremea copilăriei și de rețetele bunicii.

Rețeta cu care vei obține un desert irezistibil

Pentru prăjitura cu cacao vom avea nevoie de 4 ouă, 300 g de zahăr, 200 ml de lapte, 200 ml de ulei, 25 g de cacao, 10 g de zahăr vanilat, 10 g de praf de copt, 500 g de făină și 2 ml de esență de rom, ingrediente necesare pentru blat. Pentru sosul sau glazura fină vom folosi 400 ml de lapte, 65 g de zahăr, 65 ml de ulei, 25 g de cacao și 10 g de zahăr vanilat.

Într-un bol mare se mixează ouăle cu zahărul apoi se adaugă laptele și uleiul. Treptat se pune praful de copt, apoi zahărul vanilat, cacao, făina și esența de rom. Astfel, vom obține compoziția de blat pentru delicioasa prăjitură cu cacao.

Pentru sos vom amesteca zahărul vanilat cu cacao și zahărul simplu apoi vom turna uleiul și laptele. Se pune compoziția de blat pentru prăjitură într-o tavă de copt apoi se dă la cuptor. Când este gata, se scoate prăjitura apoi se toarnă sosul peste blatul pufos.

Deliciosul desert se poate orna cu fulgi de cocos și cu fulgi de ciocolată. Cu siguranță această prăjitură va fi apreciată de toți cei de la masă.

Prăjitura cu cacao și blat umed pufos este pe placul multora dintre noi. Este aromată, gustoasă și se face rapid, cu doar câteva ingrediente. Prăjitura cu cacao nu trebuie să lipsească de la masa de Crăciun alături de alte delicii. Pentru a oferi acestui desert un plus de savoare putem adăuga în blat esență de rom, de vanilie, coajă rasă de portocală, stafide și biluțe de ciocolată sau fulgi de cocos. Când vine vorba de prăjiturile de casă, gospodinele se întrec în tot felul de rețete gustoase, rafinate și spectaculoase.