Prăjitură cu budincă de vanilie. Cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert cremos și aromat

de: BZI.ro
12:42, 04 mai 2023

Delicioasa prăjitură cu budincă de vanilie este ideală la mesele festive. Acest desert rafinat, cu blat pufos, cremă fină și glazură de ciocolată este pe placul multora dintre noi. Pentru a obține la final o prăjitură savuroasă trebuie să ținem cont de câteva trucuri din rețeta marilor bucătari. Iată cum să îi cucerești pe cei dragi cu un desert cremos și aromat.

Prăjitură cu budincă de vanilie

Dacă vrem să îi surprindem pe cei de la masă cu un desert încântător ideală este prăjtura cu budincă de vanilie. Aceasta este delicioasă, are un aspect deosebit și poate fi servită ori de câte ori vrem să ne încântăm papilele gustative cu un preparat savuros. Când vine vorba de desert, gospodinele se întrec în tot felul de rețete inedite, gustoase și spectaculoase.

Pe lângă prăjitura cu budincă de vanilie putem pregăti la zi de sărbătoare și nu numai o prăjitură cu blat de biscuiți. Aceasta va aminti de vremea copilăriei și de rețelele bunicii. Pentru iubitorii de deserturi rafinate ideală este prăjitura cu caramel. Aromata prăjitură necesită mai mult timp de preparare, însă rezultatul va fi pe măsura așteptărilor.

Prăjitura cu budincă de vanilie este delicioasă, cremoasă și fină, fiind desertul perfect la ceas aniversar, dar și în zilele în care vrem să ne răsfățăm cu un deliciu de casă.

Rețeta cu care vei obține un desert încântător

Pentru gustoasa prăjitură cu budincă de vanilie și cremă de ciocolată vom avea nevoie de 3 plicuri de budincă, 4 plicuri de zahăr vanilat, 5 linguri de zahăr tos și 1 litru de lapte, ingrediente necesare pentru cremă. Pentru blat vom folosi 800 g de biscuiți simpli, 200 g de cremă de alune și ciocolată, 100 g de unt, 200 ml de smântână, iar pentru glazură vom avea nevoie de 200 g de ciocolată neagră și 200 ml de smântână.

Se tapetează cu hârtie de copt o tavă întinsă. După aceea se pisează biscuiții și se pune compoziția obținută într-un vas împreună cu crema de ciocolată, smântâna și untul. Se amestecă foarte bine apoi se toarnă totul în tavă și se uniformizează compoziția. Se pune tava cu blatul de prăjitură la frigider timp de 30 de minute.

Pentru cremă se amestecă într-un bol mare praful de budincă împreună cu zahărul vanilat și zahărul tos. Se toarnă laptele treptat și se amestecă pentru a nu se forma cocoloașe. Se pune budinca la fiert la foc mic până când aceasta capătă o textură ca de smântână. Budinca se adaugă peste blatul de biscuiți și se nivelează, apoi se pune din nou la rece pentru a se forma o crustă deasupra.

Între timp se pregătește glazura. Se rupe ciocolata în bucățele, se toarnă deasupra smântâna apoi se pune totul la foc mic până când ciocolata se topește și rezultă o glazură lucioasă. Se toarnă glazura peste crema de vanilie și se nivelează foarte bine apoi se pune prăjitura la rece timp de 5 ore. După aceea se scoate de la rece și se porționează delicioasa prăjitură pentru a fi servită. Cu siguranță vom obține un desert adorat de toți cei de la masă.

Prăjitura cu budincă de vanilie este gustoasă, rafinată și ideală de pregătit la mesele festive. Acest desert se face ușor, cu puține ingrediente, iar dacă folosim un strop de imaginație, rezultatul va fi unul încântător.