Prăjitura cu brânză dulce, un desert care vă aduce aminte de copilărie!

de: Bianca
08:55, 02 dec. 2024

Pentru a te bucura de un deliciu alături de familia ta, încearcă prăjitura cu brânză dulce care vă va aminti de gustul deserturilor din copilărie făcute de bunica. Este atât de bună încât o poți pregăti fără niciun motiv anume, ci doar pentru a te bucura de un desert cremos și gustos.

Pentru a face prăjitură cu brânză dulce fără aluat ai nevoie de doar câteva ingrediente, care trebuie să fie de cea mai bună calitate. Caută smântână și unt cu o cantitate mare de grăsime foarte mare pentru ca prăjitura să iasă foarte cremoasă și fină.

Rețeta pentru prăjitura cu brânză dulce

Brânza pentru prăjitură cu brânză dulce fără aluat trebuie să fie bine scursă înainte de a fi adăugată în compoziție pentru a nu-i da o consistență prea zemoasă. În cazul în care acest lucru se întâmplă poți să salvezi situația adăugând ori mai multă făină ori 1-2 linguri de griș, în funcție de disponibilitate.

Pentru a da mai multă aromă prăjiturii poți folosi coaja de lămâie și esența de lămâie. De asemenea, dacă vrei mai poți pune coaja de portocală sau de limetă. Oricare dintre citrice ai alege ai grijă să fie din agricultura ecologică, iar coaja lor să nu fi fost tratată cu diverse substanțe chimice.

Pentru această rețetă aveți nevoie de 500 g brânză de vaci, 4 ouă, 150 g zahăr pudră, 125 g smântână minimum 30% grăsime, 100 g unt 80% grăsime, 1/2 plic de praf de copt, coaja de la o 1 lămâie, 1 linguriță de esență de vanilie, 3-4 linguri de făină albă.

Ca la orice rețetă, putem face câteva ajustări în funcție de preferințe și de ingredientele pe care le avem la îndemână, în așa fel încât să nu afectăm gustul și calitatea prăjiturii. Iată ce puteți înlocui:

Untul se poate înlocui cu untură, veți obține un alat fraged și fin, dar pierdeți aroma grozavă de unt. Așa că se recomandă mai degrabă să folosiți jumătate unt, jumătate untură. De asemenea, smântâna se poate înlocui cu iaurt grecesc gros și fără zer.

Indicații de preparare

Albușurile se separă de gălbenușuri. Peste albușuri se pune zahărul și se mixează la viteză mare până când se obține o spumă tare. Apoi se adaugă pe rând gălbenușurile. După aceea, se încorporează untul topit și răcit. Se amestecă cu ajutorul unei spatule, de jos în sus.

Când compoziția este încorporată se adaugă brânza, smântâna, esența de vanilie, coaja de lămâie și praful de copt. Se amestecă până se omogenizează. În funcție de textura compoziției se adaugă făină până când compoziția are consistența asemănătoare celei pe care o are smântâna groasă.

Prăjitura cu brânză de vaci fără aluat este perfectă dimineața la cafea sau pentru copii cu un pahar cu lapte. Este la fel de bună la gustare sau chiar și la o cină ușoară. Nu doar că este gustoasă, dar este și destul de sățioasă. La fel de sățioasă ca o porție de cartofi țărănești cu bacon la cuptor.

Dacă vrei să o îmbunătățești poți să o servești cu sos de ciocolată neagră sau albă, cu diverse tipuri de dulceață sau gemuri, cu sosuri de fructe, de vanilie, de caramel. De asemenea, prăjitura cu brânză dulce se potrivește și cu înghețată dacă vrei un desert mai îndrăzneț.