Prăjitură cu bezea și nucă – Un deliciu care poate fi servit cu orice ocazie
Prăjitura cu bezea și nucă este un deliciu. Aceasta poate să fie servită oricând, atât la aniversări și evenimente speciale, cât și la adunări mici, cu prietenii. Cu siguranță, invitații vor aprecia gustul minunat al acestui desert, mai ales că este de casă!
Gustul este unul echilibrat, bezeaua dulce în combinație cu nuca va dezvălui o aromă interesantă, care ne va mângâia papilele gustative. Acest desert se prepară destul de ușor și nu necesită foarte mult timp sau efort. Așadar, reprezintă preparatul perfect în caz de o vizită neprevăzută!
Ce ingrediente sunt necesare pentru o prăjitură perfectă
Chiar dacă este o prăjitură care se prepară foarte ușor, vom avea nevoie de câteva ingrediente. Totuși, nu trebuie să fim experți în ale bucătăriei ca să preparăm o prăjitură perfectă. Pe deasupra, câteva din aceste ingrediente le veți găsi deja, cu siguranță, în bucătărie.
În primul rând, trebuie să pregătim făina albă de grâu de calitate superioară. Dacă nu sunt prea mulți invitați, ne vor ajunge în jur de 250-300 de grame de făină. Pe lângă aceasta, vom mai pregăti și niște zahăr alb (în jur de 200-250 de grame, acest lucru depinde de cât de dulce vă doriți să fie desertul). Ne mai trebuie și 250 de grame de unt, iar dacă aveți ocazia să procurați un unt cu cât mai multă grăsime, este și mai bine!
Vom mai avea nevoie și de șase ouă, pe care le vom separa în albușuri și gălbenușuri. Vom pregăti și un plic de zahăr vanilat, alături de niște coajă rasă de lămâie pentru mai multă aromă. De asemenea, mai pregătim și un pliculeț de praf de copt.
Pentru că nu avem de pregătit doar blatul, ci și bezeaua, vom mai pregăti 200-250 de grame de zahăr, în jur de 100 de grame de nucă deja măcinată.
Prăjitură cu bezea și nucă – Cum se prepară aceasta
Prepararea acestei prăjituri este floare la ureche. Nu ne va lua foarte mult timp să facem toate amestecurile. Nici măcar coacerea nu va dura la fel de mult ca în cazul altor deserturi.
Putem îîncepe prin a freca untul împreună cu zahărul alb pregătit, dar și cu zahărul vanilat. Adăugăm treptat cele șase gălbenușuri, alături de cojile rase de lămâie. Tot treptat, adăugăm și făina. Praful de copt îl stingem cu puțin oțet, după care îl adăugăm în compoziție și amestecăm foarte bine.
După aceea, putem turna compoziția în tava pregătită cu hârtie de copt. O lăsăm la aproximativ 180 de grade, timp de 20 de minute.
Între timp, putem să ne ocupăm de bezea. Trebuie să batem spumă albușurile, după care adăugăm și zahărul pregătit. După ce zahărul s-a topit, putem să adăugăm nuca deja măcinată. Amestecăm iarăși pentru a o încorpora în compoziție, însă cu grijă.
După ce blatul este gata, putem scoate tava din cuptor pentru a întinde bezeaua pe deasupra. Uniformizăm totul cu atenție și introducem din nou tava la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până se rumenește bezeaua.
Astfel, prăjitura cu bezea și nucă este gata de a fi servită!