Prăjitura Carpați, rețeta veche și gustoasă a bunicii. Un desert pe placul celor de la masă
Prăjitura Carpați, făcută după rețeta veche și gustoasă bunicii, este alegerea perfectă pentru orice ocazie. Dacă vrem să îi surprindem pe cei dragi cu un desert aromat, cremos și gustos, putem face rapid câteva prăjituri Carpați. Iată cum să pregătești un desert pe placul celor de la masă.
Prăjitura Carpați, rețeta veche și gustoasă a bunicii
Una dintre cele mai gustoase prăjituri de casă, care este ideală de pregătit la orice masă, este prăjitura Carpați, făcută după rețeta veche și gustoasă a bunicii. Această prăjitură are un blat pufos și mai multe straturi de cremă de ciocolată, iar esența de rom îi va cuceri pe cei de la masă.
Prăjitura Carpați poate fi ornată cu fulgi de cocos și cu sos de ciocolată sau caramel. Pentru iubitorii de deserturi fine, rafinate și gustoase, prăjitura Carpați este alegerea perfectă.
Pe lângă acest desert aromat, putem face pentru cei dragi și o prăjitură cu albușuri. Prăjitura cu albușuri este pufoasă, aromată și poate fi făcută după rețete adaptate în funcție de preferințe. La fel de bine îi putem impresiona pe cei dragi cu un pandișpan pufos făcut cu 10 ouă. Acesta merge servit la orice masă, mai ales dimineața împreună cu o cafea aromată.
Cum să pregătești acasă un desert aromat și cremos
Pnetru prăjitura Carpați vom avea nevoie de 4 ouă, 300 g de zahăr, 300 ml de ulei, 300 ml de lapte, 1 liinguriță de bicarbonat de sodiu și 1 kg de făină, ingrediente necesare pentru blat. Pentru cremă vom folosi 400 g de zahăr, 12 linguri de făină, 1,5 l de lapte, 250 g de margarină și esență de rom. Pentru glazură vom avea nevoie de 200 g de ciocolată amăruie, 200 ml de lapte și 2 linguri de ulei, iar pentru decor vom folosi nucă de cocos și nucă măcinată.
Mai întâi se pregătește compoziția pentru blat. Într-un bol se bat ouăle cu zahărul apoi se toarnă uleiul și se amestecă totul foarte bine. După aceea se adaugă laptele, făina și bicarbonatul de sodiu și se începe frământarea aluatului.
Aluatul se împarte în 8 bucăți apoi se întinde fiecare până se obține câte o foaie de grosime potrivită. Foile de aluat se coc pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt. După aceea se pregătește crema. Se pune zahărul la topit, iar după ce se caramelizează se pun 12 linguri de făină împreună cu esența de rom și se amestecă din nou. Se toarnă și laptele apoi se lasă crema la fiert, iar la final se adaugă untul sau margarina.
Ultimul pas constă în asamblarea prăjiturii. Se pune pe fiecare foaie de aluat câte un strat generos de cremă, iar ultima foaie de aluat trebuie să fie îmbrăcată în cremă. La final, se pune prăjitura la rece la frigider pentru a se întări crema. După aceea se scoate prăjitura și se taie pe diagonală pentru a obține niște forme de triunghiuri. Triunghiurile se vor lipi două câte două apoi se glazurează prăjiturile cu nucă de cocos sau cu nucă măcinată.
Prăjitura Carpați are o aromă aparte și un aspect deosebit, fiind ideală de servit la mesele festive. Acest desert făcut după rețeta bunicii va fi o încântare pentru toți cei de la masă.