Poveste desprinsă din filme, la Iași! Călugărul trebuie să scape de tatuaje după ce și-a găsit liniștea la mănăstire – FOTO (Exclusiv)
După o viață grea, părintele Mihail și-a găsit liniștea la mănăstire. Acum, călugărul trebuie să scape de tatuajele făcute în momentele sale de cumpănă. Primul tatuaj a fost făcut la vârsta de 16 ani, în memoria unui prieten bun de-al său. După ceva timp, un alt incident tragic l-a făcut pe tânărul care acum a devenit călugăr să apeleze tot la salonul de tatuaje, pentru a-și imprima amintirile dureroase pe piele. După mai mulți ani petrecuți în alte țări, tânărul a venit într-o scurtă vacanță la o mănăstire din zona Moldovei, mănăstire la care a și rămas pentru a-l sluji pe Dumnezeu pentru tot restul vieții sale
După o viață grea, părintele Mihail și-a găsit liniștea pe care a căutat-o în mod constant. Acesta a trecut prin mai multe incidente tragice, care l-au marcat profund. Astfel, tânărul a apelat la un salon de tatuaje pentru a-și imprima amintirile pe piele. Primul său tatuaj a fost făcut la vârsta de 16 ani. Atunci, adolescentul care a devenit călugăr a decis că este momentul să își tatueze pe braț, în memoria unui prieten bun, mesajul: „Smile know, cry latter“ (n.r.-„Zâmbește acum, plângi mai târziu„-engl.), însoțit de o cruce. Mai târziu, un alt incident din viața tânărului l-a făcut pe acesta să apeleze din nou la salonul de tatuaje. De această dată el a cerut să îi fie imprimat pe abdomen un chip angelic. În acest mod el a încercat să ascundă sub tatuaje diferite amintiri care îl chinuiau, însă nu a reușit. Părintele Mihail nu a dus tocmai o viață liniștită în afara țării și, nu de puține ori, a fost încercat de soartă. Petrecerile și ieșirile cu prietenii reprezentau pentru el o „oază de liniște”.
Însă, imediat ce rămânea singur, probleme începeau din nou să îl acapareze. Astfel, părintele a căzut într-o depresie din care prietenii săi nu credeau că va mai ieși vreodată. În edițiile anterioare, reporterii BZI au prezentat cele mai spectaculoase tatuaje pentru fete.
După ce a muncit în mai multe țări, părintele a ales să se întoarcă în România
De la vârsta de 13 ani tânărul a plecat împreună cu familia sa în Italia. Acolo și-a terminat studiile și s-a specializat în meseria de mecanic auto pe strung și freză.
„În Italia am terminat școala. Eu nu am diplomă de studii în română. Pe diploma mea scrie în italiană. După ce am terminat școala, am făcut specializarea de mecanic, strungar și freză. Am lucrat apoi într-un atelier în care făceam diferite piese pentru mașini: roți zimțate și alte piese de genul acesta”, a povestit părintele Mihail.
El a mai relatat și despre cât de activ era în trecut
. „Mergeam aproape zilnic la sală. Făceam foarte mult sport. Îmi plăcea să am o viață activă și să mă mențin mereu în formă. Îmi plăcea mult să mă distrez, ca oricărui om, de altfel”, a adăugat părintele.
Câțiva ani mai târziu, tânărul care acum a ajuns să fie călugăr a trecut printr-un alt moment critic ce l-a făcut să-și dorească înrolarea în Legiunea Străină. Însă, cu toate că probele sportive le-a trecut, acesta a fost refuzat în Legiunea Străină din alte motive. Astfel, el a decis să plece în Anglia.
Când a dat de greu, a ales să meargă la biserică
În Anglia, părintele Mihail s-a angajat în construcții. Însă greutățile care îl măcinau s-au agravat. Acela a fost momentul în care părintele Mihail a decis să își găsească un duhovnic și să meargă la spovedit.
„În Anglia am început să dau de greu și să merg la biserică. După ce m-am spovedit, preotul din Anglia mi-a dat binecuvântarea să vin într-un mic concediu la mănăstire în România, ca să mă liniștesc”, a mai povestit părintele.
În momentul în care s-a întors în țară, nu s-a gândit niciun moment că are să devină călugăr, însă asta a simțit să facă imediat ce a ajuns la mănăstire.
„Când am venit în țară, nu mă gândeam că voi rămâne. Aveam chiar și bilet de întoarcere plătit. Însă, mergând eu cu ghiozdanul în spate către mănăstirea la care trebuia să ajung, am simțit o chemare de la o mănăstire pe lângă care treceam. Am intrat, am vorbit cu starețul și m-au primit acolo. Așa am ajuns eu călugăr”, a povestit părintele Mihail.
Călugărul trebuie să scape de tatuaje: „Chiar dacă aveam de toate, nu reușeam să mă liniștesc”
Părintele Mihail, în vârstă de 28 de ani, nu a reușit să-și găsească pacea interioară până nu a ajuns la mănăstire.
„Chiar dacă aveam de toate, nu reușeam să mă liniștesc. Nu mi-a lipsit nimic niciodată, în afară de liniștea interioară. Mă măcinau tot felul de probleme și treceam prin tot felul de momente de cumpănă. Intrasem chiar într-o depresie din care nu reușeam să mai ies. Toate astea s-au schimbat în momentul în care am ajuns la mănăstire. Multă lume nu înțelege de ce călugării sunt mereu pașnici și fericiți. Însă liniștea pe care o au călugării în mănăstire nu se compară cu nimic altceva. Toată viața mea s-a liniștit în momentul în care am jurat să Îl slujesc pe Dumnezeu pentru tot restul vieții“, a precizat părintele Mihail.
Tot acesta a povestit despre cum îl etichetează oamenii care vin la mănăstire când îi văd tatuajele.
„Lumea imediat pune eticheta! Când văd că sunt tatuat, imediat se gândesc că am fost un golan în trecut sau un rocker. Chiar dacă nu îmi cunosc trecutul și povestea tatuajelor, ei tot mă cataloghează”, a adăugat părintele.
Unde a găsit părintele Mihail rezolvarea problemei legate de tatuaje
După mai mulți ani de viață în mănăstire, părintele Mihail s-a reîntors în saloanele de tatuaje. De data aceasta nu pentru un nou tatuaj, ci pentru a scăpa de cele două tatuaje făcut în tinerețe. Acesta a căutat la început saloane de îndepărtat tatuaje prin Suceava, însă nu a găsit. S-a gândit să meargă în Capitală pentru această procedură, însă distanța era prea mare. Așa a ajuns la un studio de tatuaje din Iași, care face și proceduri de îndepărtare cu laser.
„Am căutat prin Suceava un studio de scos tatuajele, însă nu am găsit. Am vrut să merg în Capitală, însă era prea departe. Așa am ajuns aici, la Iași, la Ionuț. Mă bucur foarte mult că am găsit acest studio și chiar vreau să spun că mă simt ca acasă aici”, a precizat părintele.
Despre procedura cu laser a spus că nu este mai dureroasă decât tatuatul în sine.
„Se simte ca și cum te-ar arde cu ulei încins, însă nu este o durere de lungă durată”, a mai spus el, fiind deja la a doua ședință de genul acesta.
Călugărul trebuie să scape de tatuaje: procedura costă aproximativ 7.000 de lei
Procedura de îndepărtare a tatuajelor este una costisitoare. În schimb, Ionuț Andrei Ezariu, patronul unui mare studio de tatuaje din Iași, a decis să nu îi ia bani călugărului.
„Este o procedură destul de costisitoare. Însă nu îi iau niciun ban, pentru că vreau din tot sufletul să îl ajut pe părinte. Eu sunt de părere că, atunci când oferi mult, la fel primești înapoi“, a spus Ionuț Andrei Ezariu, patronul salonului ”Oby Ink”.
Părintele vine o dată la 2 luni la Ionuț pentru a-și scoate tatuajele.
„Nu m-am gândit vreodată că am să-mi scot tatuajele. Dar, dacă așa a fost să fie…“, a mai spus părintele.
Procedura putea fi mai rapidă, însă, pentru a nu rămâne cicatrici, Ionuț a ales să dubleze timpul procedurii, ca să se poată recupera mai bine pielea.
„În general se fac 3 ședințe cu o pauză de o lună între ele. Eu am decis să îl chem pe părinte o dată la 2 luni. În acest fel, pielea se va recupera mult mai repede și tatuajul se va îndepărta mult mai bine“, a menționat patronul salonului de tatuaje.
Așadar, după o viață grea, părintele Mihail și-a descoperit liniștea la vârsta de 21 de ani, când a ajuns la mănăstire, iar acum călugărul trebuie să scape de tatuaje.