Potrivit experților, nu merită sa iti bati capul cu aceste 6 masuri împotriva coronavirusului!
Cele mai bune modalități de a reduce riscul de a va infecta cu noul tip de coronavirus care poate duce la boala numita Covid-19 sunt deja bine cunoscute: purtați măști, mențineți distanța socială și evitați zonele aglomerate, în special cele din interior. Potrivit experților, nu merită sa iti bati capul cu aceste 6 masuri împotriva coronavirusului!
Lăsați scrisorile și pachetele să stea câteva zile înainte de a le deschide, de exemplu, este cel mai probabil exagerat, potrivit Rachel Graham, epidemiolog la Universitatea din Carolina de Nord. „Nu m-am deranjat niciodată să pun în carantină corespondența”, a spus ea pentru Business Insider.
Potrivit experților, nu merită sa iti bati capul cu aceste 6 masuri împotriva coronavirusului!
Nu trebuie să purtați mănuși la magazin
Coronavirusul nu se răspândește ușor pe suprafețe contaminate, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, deși o persoană se poate infecta dacă atinge o suprafață sau un obiect care are particule virale pe ea, apoi ating gura, nasul sau ochii.
Purtarea mănușilor – de unică folosință sau altfel – poate părea o modalitate ușoară de a vă menține mâinile protejate de potențiale contaminări la magazinul alimentar. Dar liniile directoare CDC nu recomandă mănuși in acest sens.
„Nu port mănuși în magazin, dar mă spăl pe mâini înainte de a pleca și când mă întorc”, a declarat Paul Volberding, un epidemiolog de la Universitatea din California, San Francisco, pentru Washington Post, în iulie.
Unii experți sunt chiar îngrijorați de faptul că purtarea mănușilor poate oferi oamenilor un sentiment fals de securitate atunci când fac cumpărături.
„Oamenii se gândesc la mănuși ca la gloanțe magice și nu sunt asa. Sunt o altă sursă de contaminare”, a declarat Ravina Kullar, epidemiolog în cadrul Societății de Boli Infecțioase din America, luna trecută, pentru New York Magazine.
Ea a adăugat că, cu mănuși, „este posibil să fiți predispus să vă atingeți fața mai des”.
Nu merită sa iti bati capul cu aceasta masura împotriva coronavirusului: dezinfectarea pachetelor cu alimente!
În august, oficialii chinezi au găsit urme de coronavirus pe pachetele cu alimente congelate. Dar aceste constatări probabil nu sunt motive de îngrijorare, potrivit lui Michael Ryan, directorul executiv al Organizației Mondiale a Sănătății.
„Oamenii nu ar trebui să se teamă de alimente, de ambalarea, prelucrarea și de livrarea lor”, a spus Ryan într-un briefing de presă, luna trecută.
Caitlin Howell, inginer chimic și biomedical la Universitatea din Maine, a declarat că este puțin probabil ca virusul să supraviețuiască pe alimente congelate.
„Este posibil, dar virusul nu este foarte stabil în afara corpului uman”, a spus ea pentru Business Insider, „congelarea sau refrigerarea virusului poate contribui la prelungirea perioadei de timp în care rămâne infecțios, motiv pentru care credem că focarele la fabricile de ambalare a cărnii au avut loc atât de frecvent, dar transmiterea pe suprafețe pare să fie încă rară – chiar și atunci când aceste suprafețe sunt înghețate sau refrigerate.”
Elizabeth Connick, imunolobiologă la Universitatea din Arizona, a declarat pentru The Post că nu dezinfectează și nu spală pachetele cu alimente, congelate sau altfel.
„Am făcut asta timp de aproximativ o săptămână, apoi am decis că vor exista mai multe cazuri în cazul în care virusul ar fi transmis în acest fel. Nu cred că există viruși pe aceste pachete”, a spus Connick.
Carantinarea cărților bibliotecii timp de trei zile este destulă
Durata de viață a virusului pe obiecte depinde de tipul de material: un studiu a constatat că virusul a trait trei ore pe hârtie. Având în vedere acest lucru, a spus Graham, bibliotecile nu ar trebui să se îngrijoreze prea mult cu punerea în carantă cărțile înainte de a le readuce în circulație. Cercetările efectuate în iunie au arătat că particulele virale au dispărut de pe materialele bibliotecii după trei zile.
Oamenii de știință au testat durata de viață a virusului pe copertele cărților de hârtie, precum și pe paginile de hârtie din interiorul unei cărți închise, și huse de DVD din plastic. Rezultatele au arătat că, după o zi, virusul a dispărut de pe copertele cărții și DVD-uri. După trei zile, a fost nedetectabil pe hârtia din interiorul unei cărți.
Nu este deloc nevoie să vă puneți în carantină cutia postala
Nu este necesară punerea în carantină a conținutului cutiei poștale. În plus, scrisorile efectiv se coc adesea în cutii poștale în timpul căldurii verii, ceea ce probabil ar distruge orice virus persistent și l-ar face neinfectios, a adăugat Graham.
Nu merită sa iti bati capul cu aceasta masura împotriva coronavirusului: nu primiti pe nimeni in casă, nici macar instalatori!
De la începutul pandemiei de coronavirus, oamenii au evitat să aducă oaspeți în case. Dar majoritatea experților spun că este în regulă să permiteți accesul persoanelor care va pot face reparatii.
Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, a declarat pentru The Post că o menajera vine la el o dată la două săptămâni: „Poartă în permanență o mască și mănuși în timp ce se află în casă”, a spus el.
Este in regula să înoți într-o piscină
Coronavirusul nu se răspândește prin apă – mai ales nu în bazinele clorurate, unde substanța chimică inactiveaza virusul.
„În general, agenții patogeni respiratori nu supraviețuiesc în apă”, a declarat anterior pentru Business Insider Joseph Eisenberg, epidemiolog la Școala de Sănătate Publică a Universității din Michigan.
În plus, deoarece coronavirusul este un virus respirator, prinderea acestuia implică de obicei inhalarea acestuia, nu înghițirea acestuia, a adăugat Eisenberg. Deci, înotul este relativ sigur.
Dar William Schaffner, profesor de medicină preventivă la Universitatea Vanderbilt, sugerează evitarea vestiarelor.
„Purtați o mască, intrați si ieșiți rapid si evitați contactul îndelungat și strâns cu oamenii din interior”, a spus el pentru Business Insider.