Postările excesive pe rețelele de socializare ascund probleme grave! Adulții recurg la astfel de gesturi pentru a atrage atenția: „Este o nevoie de a căuta un alt partener sau nevoia de validare” – FOTO
Adulții care postează excesiv pe rețelele de socializare ascund probleme grave, începând cu frustrări, pe care aleg să și le expună din spatele unui ecran, până la dorința de a se simți validați de cât mai multe persoane.
Postările prea dese pe rețelele de socializare pot fi un semnal de alarmă: „Simt nevoia de a fi într-un spațiu public”
Deși tinerii sunt familiarizați cu rețelele sociale și comunicarea prin intermediul lor, există și foarte multe persoane ajunse la o vârstă adultă care postează agresiv în mediul online, în special pe Facebook. Această categorie recurge la astfel de postări, făcute chiar și de mai multe ori pe zi, pentru a stârni reacții și atenția internauților.
„La oamenii care postează în mod agresiv trebuie observat, pe lângă vârstă, cauza sau circumstanțele de viață care-i împinge să acționeze astfel. Trebuie să luăm în considerare faptul că la această vârstă, de 40-45 de ani, apar divorțurile, sunt multe provocări atât pentru viața de familie, cât și atunci când vine vorba despre copii. Este posibil să fie o nevoie de a căuta un alt partener sau o nevoie de validare. Se mai numește și criza vârstei mijlocii, pentru că, statistic vorbind, este jumătatea vârstei.
Atunci sunt multe schimbări, la femei apare procesul de îmbătrânire vizibil, la bărbați sunt anumite schimbări, din acest motiv apare nevoie de validare. De multe ori, internetul, site-urile de socializare sunt folosite ca și arme împotriva anumitor grupuri, prin această exprimare liberă. Este un mijloc prin care oamenii pot împrăștia tot felul de reacții care nu sunt tocmai onorabile, astfel că poate fi un mijloc prin care să-și manifeste anumite frustrări sau anumite păreri care nu sunt cele mai bune, dar care să atingă un anumit public și prin care să se stârnească anumite reacții. Ei vor să fie văzuți.
De ce nu-și scriu scrisori singuri sau în jurnal, dacă vor să se elibereze. Este clar la acești oameni care postează în mod agresiv că vor să stârnească niște reacții. Simt nevoia de a fi într-un spațiu public”, a declarat psihologul Andreea Buhuși.
Andreea Buhuși: „Cei mai mulți oameni aleg să pozeze într-o imagine perfectă, să arate că sunt tot timpul fericiți”
Specialiștii susțin că, prin intermediul postărilor din mediul online, adulții își creează o imagine ideală, pozând într-o viață perfectă, în care sunt fericiți în permanență. Realitatea este însă cu totul alta.
„La tineri poate fi explicat acest comportament prin dorința de socializare. În principiu, scopul acestor oameni care își ocupă timpul pe rețele de socializare este cel de a fi văzuți. Cu toții suntem apărați de masca rețelelor de socializare, pentru că postăm ceea ce vrem noi. Cei mai mulți oameni aleg să pozeze într-o imagine perfectă, să arate că sunt tot timpul fericiți”, a subliniat Andreea Buhuși, psiholog.
Dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru, susține că anumite neîmpliniri din viața reală îi pot face pe adulți să posteze excesiv pe rețelele de socializare.
„O persoană adultă care postează atât de des pe rețelele de socializare este posibil să se confrunte cu probleme în viața personală. Există, cu siguranță, motive care îi fac pe adulți să procedeze astfel, anumite frustrări”, a declarat dr. Ovidiu Alexinschi, medic primar psihiatru.