Pompierii se luptă cu flăcările care au mistuit Prefectura din Suceava

de: cristian.george
16:11, 06 mart. 2021

La câteva ore după ce un incendiu a izbucnit la Prefectura Suceava, pompierii incă se luptă cu flăcările. Incendiul a mistuit o bună parte de acoperiș, iar autortiățile caută soluții pentru a reconstrui clădirea emblematică a Sucevei.

Incendiul de la Palatul Administrativ nu a afectat în sine birourile prefecturii, dar apa folosită de pompieri a pătruns în acele birouri. Din aceste perspective, birourile cu pricina s-ar putea să nu poată fi folosite o perioadă.

Incendiul de la Prefectura Suceava nu este lichidat

La aproximativ 7 ore de la producerea incendiului, acesta nu a fost lichidat. Pompierii au intervenit cu 18 autospeciale, la faţa locului s-au deplasat şi poliţiştii dar şi echipaje medicale. Din fericire nu a existat nicio victimă.

Pompierii spuneau că presiunea la apă le dă dificultăţi operaţionale. Suprafaţa afectată ar fi de peste 2000 mp. Pentru că există riscul ca această clădire să se prăbuşească, perimetrul stabili de pompieri a fost mare. Intervenţia a fost şi una greoaie pentru că există o cantitate uriaşă de lemn.

Clădirea avea autorizaţie ISU susţine Gheorghe Flutur

Gheorghe Flutur, președintele CJ Suceava a declarat că respectiva clădire avea autorizaţie de funcţionare dată de ISU şi că deocamdată nu s-a luat o decizie din punctul de vedere al funcţionării instituţiilor afectate de incendiu.

Potrivit aceeaşi surse, mansarda care a ars a fost reabilitată în 2015 iar în prezent se caută soluţii pentru relocarea birourilor din Consiliul Judeţean dar şi din Prefectură.

”Suntem în proces de stingere a acestui incendiu. Îmi pare extraordinar de rău de ceea ce s-a întâmplat. O clădire de patrimoniu din 1902, cea mai importantă clădire din Suceava. Trebuie să vă spun că am ajuns şi eu de la Gura Humorului în jumătate de oră aici. Ne-am mobilizat. Nu sunt victime. S-au făcut cordoane. La 3 minute au venit pompierii cu o scară şi au venit autospecialele de stingere. Acum ne organizăm cu o comisie pentru evaluarea exactă a pagubelor. E o mansardă de aproape 2.000 de metri pătraţi arsă. Nu ştim şi aici specialiştii vor spune care este cauza”, a spus Flutur.