Poliţiştii din Prahova sunt puși să efectueze anchete epidemiologice
Decizie bizară a Prefecturii Prahova unde poliţiştii sunt puși să efectueze anchete epidemiologice. Oamenii legii s-au arătat revoltaţi de acest aspect şi au menţionat faptul că astfel de atribuţii sunt ilegale în contextul în care ei nu au pregătire medicală. Poliţiştii români s-au arătat revoltați în mai multe situaţii în care au fost puşi să facă verificări chiar dacă nu aveau competențele necesare.
Sindicatele de poliție au transmis faptul că refuză să acorde amenzi celor care nu poartă mască de protecție de tip FPP2 în condițiile în care cei care trebuie să aplice sancțiunile nu au studii medicale, deci nu pot identifica ce tip de mască poartă o persoană.
Poliţiştii din Prahova sunt puși să efectueze anchete epidemiologice
Prefectura Prahova a luat o decizie extrem de suspectă. Vorbim despre faptul că poliţiştii din Prahova sunt puşi să efectueze anchete epidemiologice. Decizia a stârnit un val de nemulţumiri în sistem, iar oamenii legii acuză lipsa competentelor medicale dar şi deficitul de personal cu care se confruntă. Aceștia îl acuză pe actualul șef al polițiștilor prahoveni drept responsabil pentru că a acceptat o decizie doar pentru a putea să fie titularizat pe post.
Decizia adoptată de prefectură pe data de 14 februarie se resfrânge şi asupra jandarmilor, pompierilor dar sau poliţiştilor.
„Obediența politică produce aberații!”
Obediența politică produce aberații! – acuză Sindicatul Naţional al Poliţiştilor (SNPPC) într-un comunicat dat publicităţii marţi. Reprezentanţii poliţiştilor spun că sunt obligaţi „să îndeplinească ilegal atribuții care intră clar în sfera de competențe a angajaților din cadrul DSP. În actualul context de deficit de personal, aproximativ 15.000 polițiști în minus, luăm polițiști pe care, în loc să-i lăsăm în stradă, îi obligăm să îndeplinească atribuții vădit în afara fișei postului pe care îl ocupă”. se arată în postare.
Sindicaliştii doresc că ministrul de Interne, Lucian Bode să intervină pentru că situaţia practicii ilegale şi dăunătoare să înceteze.
Poliţiştii români puşi să verifice dacă măștile purtate sunt chirurgicale
Nu este prima decizie controversată luată la nivel de autoritate polițenească. Vă aducem aminte faptul că în momentul în Guvernul a decis să interzică utilizarea măștilor textile şi să atribuie procedura de verificare către oamenii legii, poliţiştii au reacţionat dur. Poliţiştii au fost sfătuiţi să nu dea amenzi celor care nu poartă mască de protecție FPP2 sau chirurgicală. În replică, Lucian Bode a avut o reacție la refuzul oamenilor legii. Ministrul a precizat faptul că este regretabil că poliţiştii reacţionează în acest mod.
Am văzut şi aceea situaţie nefericită de la Constanța unde un poliţist spune că nu va aplica nicio sancţiune legată de nepurtarea măştii pentru că nu are pregătirea de specialitate. Un astfel de mesaj public transmite o îngrijorare, o autoritate chemată să aplice legea foarte clară transmite prin anumite voci sindicale că nu vor aplica această lege. declara ministrul acum câteva săptămâni.
Faptul că polițiștii sunt puși să efectueze anchete epidemiologice vine într-un context intern dificil. În ultima perioadă au fost numeroase proteste organizate de forțele de ordine, aceștia fiind nemulțumiți de condițiile de muncă dar și salariile pe care le încasează.