Poliția Locală Iași caută pensiune pentru cai! Serviciile vor costa 4.000 de euro/lună
Noi achiziții sunt anunțate de Poliția Locală Iași. La finalul lunii iunie 2021 este programată licitația pentru achiziția serviciilor de pensiune pentru cai. Comisia de evaluare va alege oferta cu prețul cel mai mic oferit de firma care va câștiga procedura
Poliția Locală, subordonată Primăriei Iași, anunță noi achiziții în perioada următoare. Astfel, pe data de 22.06.2021 este programată o licitație pentru achiziția unor servicii de pensiune pentru caii din dotare folosiți la patrulare pe străzile din oraș. Valoarea estimată a contractului este de 120.000 lei, fără TVA, aproape 24.000 euro. Costurile vor fi asigurate pentru un număr de 10 cai. Astfel, întreținerea lunară a cailor va costa 4.000 de euro, adică 400 euro pe cal.
„Prestatorul se obligă să asigure găzduirea cailor în boxe individuale de minimum 3,00 x 3,50 m cu adăpători automate și deschidere către linia grajdului, să asigure iluminat optim al grajdului, atât natural pe toate laturile, cât și artificial, să asigure furajarea cailor de trei ori pe zi, la ore stabilite de comun acord cu beneficiarul, în funcție de tipul fiecărui cal și tipul de antrenament din perioada respectivă, cantitățile de furaje fiind de: fân/lucernă – 12 kg/zi/cap; ovăz/orz – 6 kg/zi/cap”, se arată în caietul de sarcini.
Pe lângă serviciile menționate, Poliția Locală mai are cheltuieli cu tratamentul cailor. Până în acest moment, caii erau îngrijiți într-o bază din comuna Voinești. Pentru un singur cal, municipalitatea a plătit și 30.000 lei.
Grajdul trebuie să fie supravegheat video
Totodată, firma care va câștiga licitația trebuie să asigure și supravegherea video a cailor. Mai mult, locul unde vor fi cazați caii nu trebuie să fie mai departe de 20 kilometri față de municipiul Iași.
„Să asigure așternut permanent din talaj sau paie, să asigure depozitarea hranei în condiții optime, fânar și magazie, ambele având asigurate un sistem natural de ventilație, să asigure pansajul cailor de două ori pe zi și ori de câte ori este nevoie, să asigure acces în manej de nisip, în aer liber și în manej acoperit, fără restricții, să asigure posibilitatea lucrului și antrenamentul cailor în teren variat, să asigure supravegherea permanentă a cailor de către îngrijitorii de serviciu. În caz de urgență medicală (colică), să scoată calul și să îl țină în mișcare până la intervenția unui medic veterinar”, se mai arată în documentația procedurii.
Poliția Locală ia în calcul pe viitor să cazeze caii într-un centru special amenajat la marginea muncipiului, pentru evitarea riscurilor din traficul rutier. Reprezentanții Poliției Locale încearcă și o colaborare cu Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad”, care ar putea folosi caii ca material didactic. În schimb, ar acoperi serviciile de întreținere. La un moment dat au fost organizate concursuri pentru ocuparea posturilor de la Serviciul Poliția Locală Călare.