Pleoape umflate. Încălcări în organism care provoacă manifestarea simptomului
Pleoapele umflate nu sunt mereu cauzate de boli ale ochilor. Umflarea pleoapelor superioare și inferioare este o problemă comună. Cauza este adesea o încălcare a rinichilor, în special îmbătrânirea corpului. Boala se poate dezvolta la orice vârstă. Cu simptome ale acestui disconfort, sunt tratați atât pacienții tineri, cât și persoanele în vârstă.
Pe lângă umflarea directă a pleoapelor, pot fi observate simptome suplimentare. Printre cele mai frecvente se numără hiperemia pleoapelor, adică roșeața, senzațiile dureroase care se manifestă la atingerea pleoapei, clipind sau fără nicio influență externă. De asemenea, persoana care suferă de acest disconfort poate simți și mâncărime sau arsură. De asemenea, are loc apariția unei formațiuni inflamatorii, sigiliu sau „tubercul” sub pleoapă. Uneori, apar secreții purulente sau fulgi de piele în colțurile ochilor sau de-a lungul marginilor pleoapelor. Acestea pot fi provocate de eczemă. După cum am spus mai devreme, lista cauzelor posibile ale umflăturilor pleoapelor este destul de largă. Acestea pot fi boli grave și factori externi din cauza cărora pleoapele se „umflă” ocazional.
Pleoape umflate. Factori care contribuie la formarea edemului
Vreme caldă, îndeosebi temperaturile ridicate vara cauzează problema edemului, deoarece sub influența vremii calde, procesul de distribuire a fluidului în organism poate să nu se producă corect. În acest caz, nu doar pleoapele se umflă, ci toată fața și ochiul începe să se zbată.
Dieta reprezintă o cauză a manifestării simptomului. O abundență de alimente sărate sau picante consumate pe parcursul zilei contribuie la umflarea pleoapei. De asemenea, disconfortul poate fi provocat de un consum excesiv de apă înainte de culcare. Abuzul de băuturi alcoolice și chiar poziție incorectă în timpul somnului, în care lichidul din corp se acumulează în partea superioară a corpului provoacă disconfortul și lăcrimarea ochiului.
Lipsa prelungită de somn, stresul însoțit de deshidratare și curent face ca organismul să înceapă să acumuleze lichid în diferite zone, inclusiv în pleoape. Prin urmare, nu se recomandă limitarea consumului de apă.
Cum să potolești această reacție a organismului. Cum să acționezi înainte de a apela la un oftalmolog
Dacă nu asociați umflarea cu reacția organismului la vremea caldă, un exces de alimente sărate și picante în dietă sau alți factori și dacă umflarea nu dispare timp de două sau mai multe zile, trebuie să consultați un oftalmolog. Disconfortul poate fi provocat de un ulcior.
Medicul va diagnostica, va determina cauza umflăturii și va selecta tratamentul necesar. Remediile populare pentru îndepărtarea edemului pleoapelor sunt de asemenea acceptabile. Dar acest lucru necesită și aprobarea prealabilă a oftalmologului. Nu toate aceste măsuri sunt sigure pentru sănătate și vedere.
Dacă umflarea nu a trecut în timp util aruncați complet produsele cosmetice decorative și de îngrijire a pielii. Umflătura ar fi putut apărea din cauza unor farduri, rimel, cremă, unguent, demachiant expirat.
Nu vă frecați ochii și schimbați fețele de pernă și prosoapele mai des. Bacteriile care se adună pe acestea pot provoca umflarea ochilor. Renunță la lentilele de contact în favoarea ochelarilor. De asemenea, stilul tău de viață și obiceiurile zilnice sunt, de asemenea, importante.
Astfel, pentru a scăpa de pleoape umflate reconsiderați-vă dieta în direcția reducerii alimentelor sărate, picante și dulci. Bea suficientă apă și nu abuzați de băuturi alcoolice. Încearcă să-ți controlezi postura în timpul somnului sau schimbă-ți perna sau salteaua cu ceva mai confortabil. Este foarte important să vă spălați bine mâinile cu apă și săpun înainte de orice contact cu ochii. De asemenea, restabiliți tiparele de somn și acordați suficientă atenție odihnei.