Plasturi pentru papiloame. La ce ne ajută

de: Nastasa Daniel
14:40, 19 apr. 2024

Cauți plasturi pentru papiloame? Acest articol este numai potrivit pentru tine. Înainte de toate, trebuie să știi că papiloamele sunt excrescențe (creșteri ale unor țesuturi) necanceroase. Acestea pot apărea pe anumite zone ale corpului, precum piele (cutanate), buze, limba, faringe, laringe, esofag, tract genital.

Plasturi pentru papiloame. Ce sunt acestea și de ce apar

Un papilom este un țesut benign, ceea ce înseamnă că nu este agresiv și nu se răspândește către alte zone. Papiloamele cutanate au, de obicei, culoarea pielii sau maro deschis și nu prezinta risc de malignizare (cancer). Diagnosticul de papilom benign nu trebuie să prezinte îngrijorare, dar este nevoie de monitorizare din partea specialistului. Daca vorbim în general, majoritatea papiloamelor sunt cauzate de virusul HPV. Există peste 170 de subtipuri ale acestui virus, foarte puține cauzând leziuni canceroase.

De obicei, papiloamele nu produc nici un simptom, însă uneori poate apărea o iritație. Cu toate acestea, papiloamele pot cauza disconfort ca urmare a aspectului. Papiloamele ductului mamar, de exemplu, pot cauza scurgeri apoase sau chiar sângerări la nivelul mameloanelor. Un papilom care se formează în interiorul nasului sau sinusurilor poate produce mai multe probleme, afectând chiar și zona ochilor.

Când un papilom sau un astfel de grup apare la nivelul laringelui, acesta poate obstrucționa respirația, cauzând o afecțiune rară.

Factorii de risc in cazul papiloamelor

De cele mai multe ori, papiloamele apar din cauza virusului HPV însă există și câțiva factori de risc, care pot favoriza apariția acestor creșteri de țesut inestetice. Factorii de risc includ: : relațiile sexuale neprotejate, fumatul, sistemul imunitar slăbit, infecțiile cu Chlamydia, utilizarea pe termen lung a contraceptivelor orale, frecventarea unor locuri precum piscinele și sălile de sport, unde nivelul umidității este crescut, vârsta înaintată, transpirația excesivă/pielea uscată în cazul papiloamelor cutanate.

Cu ce putem trata papiloamele. Sunt plasturii o soluție?

Uneori, papiloamele cutanate nu necesită tratament. Acestea se pare că nu își măresc dimensiunile în timp, iar potențialul de transformare malignă este scăzut la persoanele cu sistem imunitar puternic. Dacă însă se indica tratament, acesta variază în funcție de tip, dimensiune și localizare.

Există însă și soluții la îndemâna oricui care se pot aplica imediat. O soluție ar fi tamponarea cu suc de lămâie a zonei însă trebuie să ai în vedere că poate irita pielea sănătoasă din jur și poate provoca disconfort. O altă soluție la îndemâna fiecăruia este soluția de bicarbonat de sodiu cu ulei de ricin. O altă variantă ar fi să folosiți plasturi. Aceștia izolează zona și fac ca papiloamele să dispară de la sine în timp.

Pentru a aplica plasturi pentru papiloame, medicii recomandă un control de specialitate. După cum spuneam la început, nu pun viața în pericol, specialiștii sunt cei mai în măsură să îndrume pacienții către tratamente personalizate.