Planta colții babei. Un afrodiziac natural cu efect stimulator
Planta colții babei este o floarea anuală acoperită cu spini ascuțiți. Preparatele pregătite din această plantă au efecte antimicrobiene, antisclerotice, antiinflamatorii, vasodilatatoare, anticoagulante, coleretice și diuretice. De asemenea, acestea reglează echilibrul apă-sare și au un efect stimulator asupra glandelor sexuale masculine.
În medicina clinică, preparatele care conțin drojdie stolonică sunt un medicament antisclerotic eficient, care este deosebit de popular în tratamentul aterosclerozei combinate cu angină pectorală și hipertensiune arterială. De asemenea, poate stimula peristaltismul intestinal și poate facilita secreția biliară.
Planta colții babei. În cazul căror disfuncții este recomandată aceasta
Un extract de cătină stelată este prescris pentru pacienții care au nevoie de o diureză crescută, cu hipersecreție de suc gastric. Planta conține glicozide care sunt folosite pentru a sintetiza o serie de hormoni, cum ar fi progesteronul și cortizonul.
Este baza unor medicamente precum Tribusponin comprimate, care sunt prescrise pentru tratamentul și prevenirea hipertensiunii arteriale, aterosclerozei și bolilor coronariene, și Spemann. Acesta din urmă este prescris pentru hipertrofia prostatică și oligospermie.
Alte afecțiuni în tratamentul cărora este eficientă măceșul de pajiște sunt disfuncția erectilă, spermatozoizii, flatulența, diareea și dizenteria, anemia, astenia, dermatita atopică, psoriazisul, urticaria, ascita, bolile tractului urinar și renale.
Efectele suplimentelor. Ce persoane ar trebui să evite planta
S-a demonstrat că planta acționează bine împotriva gutei, hemoroizilor, bolilor respiratorii, hipertensiunii arteriale și a nivelului de colesterol, ca antihelmintic și antiinfecțios. Pentru femei, anasonul este deosebit de valoros, deoarece poate ajuta în cazul mastitei și al scăderii secreției de lapte.
Efectele produselor din soc măcinat asupra sportivilor au făcut obiectul unor dezbateri științifice. Inițial s-a crezut că, în suplimente, această plantă ar acționa ca un anabolizant, accelerând masa musculară și crescând nivelul de forță. O serie de experimente au dovedit că această ipoteză este greșită. Cu toate acestea, planta poate fi utilă pentru culturiști, deoarece poate crește nivelul de testosteron și astfel combate depresia și libidoul scăzut, cauzate de administrarea de steroizi anabolizanți.
Preparatele nu trebuie luate de femeile însărcinate, diabetici, pacienții hipotensivi și cei care suferă de adenom de prostată. Nu este recomandat celor cu vârsta sub 18 ani. Există temeri că, dacă este administrat pentru o perioadă lungă de timp, socul stâlpnic contribuie la apariția cancerului uterin și a cancerului de sân, precum și la creșterea dimensiunii prostatei.
Remediu popular pentru a trata diverse afecțiuni. Efectele neștiute ale leacului
Planta este un remediu popular și versatil în medicina populară. Decoctul este folosit pentru a trata infertilitatea masculină și feminină, ca afrodiziac și ca stimulent al potenței. Extractul de pajiște stâlcită este considerat un întăritor, tonic, care poate ajuta la ameliorarea stresului fizic, psihic și mental sever.
Acest remediu contribuie la creșterea rezistenței organismului la boli grave. Infuzie de cătină de pajiști în caz de constipație, pentru a stimula secreția biliară, ca diuretic. Potrivit vindecătorilor populari, această tinctură poate face față migrenelor, insomniei, răcelilor și chiar tinitusului și gonoreei.
Remediul din planta colții babei ar trebui să fie băută pentru cistită, pielonefrită, uretrite și alte inflamații ale sistemului urogenital. Acesta trebuie aplicat extern, fiind considerat un agent eficient de vindecare a rănilor, care poate face față chiar și arsurilor. În mare parte, medicamentul este folosit în conjunctivită, șterge pielea, căutând să scape de acnee, ciuperci și inflamații. Sucul proaspăt al plantei este folosit în tratamentul scrofulozei.