Plângere penală depusă la SIIJ de Gheorghe Nichita împotriva procurorilor DNA și a polițiștilor care l-au hăituit în Dosarele „UTI-IBC” și „Poliția Locală” – FACSIMIL
Plângere penală depusă la SIIJ de Gheorghe Nichita împotriva procurorilor DNA Claudia Roșu, Iulian Pâncescu și Florin Munteanu, precum și a polițiștilor judiciari Cristian Panaitescu și Florin Costan pentru „paradelile“ puse la cale contra edilului în dosarele „UTI-IBC” și „Poliția Locală”.
Cei cinci sunt acuzați de influențarea declarațiilor, cercetare abuzivă, fals intelectual și fals material în înscrisuri oficiale.
Potrivit Lumea Justiției, Gheorghe Nichita a depus plângerea penală la Secția pentru investigarea infracțiunilor din justiție în data de 5 august 2019 – și înregistrată doăa zile mai târziu (vezi facsimile 1 și 2) – împotriva a trei procurori din Direcția Națională Anticorupție și a doi polițiști judiciari de la DNA care l-au executat în două dosare penale:
Este vorba despre cauza nr. 6368/99/2016, bazată pe rechizitoriul nr. 57/P/2015, aflată pe rolul Tribunalului Iași, în faza de fond (dosarul „Poliția Locală”) și cauza nr. 46544/3/2015, bazată pe rechizitoriul nr. 126/P/2015, aflată pe rolul Curții de Apel București, în faza de apel (dosarul „UTI-IBC”). Această cauză a fost începută de DNA Iași sub numărul 12/P/2014, dar preluată de DNA Central sub numărul 126/P/2015.
Plângere penală depusă la SIIJ de Gheorghe Nichita: Cine sunt procurorii care au fabricat dosarele
Procurorii cărora Gheorghe Nichita le-a facut plangere penala la SIIJ sunt:
– Claudia Roșu (autoarea rechizitoriului „UTI-IBC”, între timp plecată din DNA) – acuzată de influențarea declarațiilor, cercetare abuzivă, fals intelectual și fals material în inscrisuri oficiale;
– Iulian Pâncescu (autorul rechizitoriului „Poliția Locală”) – acuzat de cercetare abuzivă și fals intelectual;
– Florin Munteanu (șeful DNA Iași în 2014-2015 și cel care, instrumentând „UTI-IBC” în faza de început, sub nr. 12/P/2014, i-a atribuit martorei Cătălina Lucaci identitatea falsă „Paraschiv Elena”, constrângând-o să facă denunțuri nereale împotriva primarului, denunțuri ce au fost folosite atât în „UTI-IBC”, cât și în „Poliția Locală”; și el a părăsit DNA între timp) – acuzat de influențarea declarațiilor, cercetare abuzivă și fals intelectual.
Polițiștii judiciari vizați de plângerea fostului primar (și care au contribuit la ambele dosare) sunt comisarul-șef Cristian Panaitescu și comisarul Florin Costan – acuzați de influențarea declarațiilor, cercetare abuzivă și fals intelectual.
Faptele procurorilor, descrise în amănunt
Faptele descrise de Nichita sunt prezentate în detaliu, conținând confirmări inclusiv din documente ale Tribunalului Iași (unde încă se judecă dosarul „Poliția Locală”), ale Tribunalului București (unde s-a consumat fondul dosarului „UTI-IBC”) și ale Curții de Apel București (unde „UTI-IBC” se judecă în prezent în faza de apel).
Concret, Gheorghe Nichita descrie în amănunt felul în care procurorii DNA și polițiștii judiciari au făcut presiuni teribile pe două martore – Adina Samson-Kramer, fosta iubită a edilului și șefă din 2014-2015 a Serviciului managementul calității din Primăria Iași, precum și Cătălina Lucaci, șefa din aceeași perioadă a Direcției proiecte europene din Primăria Iași –, obligându-le să facă denunțuri închipuite împotriva lui Gheorghe Nichita, deopotrivă cu numele lor reale și cu identități false (firește: pentru a se crea iluzia că în dosar ar fi depus denunțuri mai mulți martori).
În caz contrar, dacă ar fi refuzat să denunțe fapte imaginare în sarcina lui Nichita, procurorii și polițiștii DNA le-au amenințat pe cele două martore că le vor fabrica dosare penale împreună cu Serviciul Român de Informații.
De altfel, amintim că presiunile Binomului DNA-SRI au fost atât de puternice, încât au făcut-o pe Cătălina Lucaci să se gândească la sinucidere.